Η 17η Πλατφόρμα Σύγχρονου Χορού στο Θέατρο Ριάλτο

7 νέες  προτάσεις καθιερωμένων αλλά και νεότερων χορογράφων μαζί με 3 παλαιότερες προτάσεις συναποτελούν τις 10 παραστάσεις που θα παρουσιαστούν στη φετινή γιορτή του Σύγχρονου Χορού, το τριήμερο 3, 4 και 5 Μαρτίου.

 


Article featured image
Article featured image

Κεντρική Φωτογραφία: Έλενα Αντωνίου 



Η Πλατφόρμα Σύγχρονου Χορού, επανέρχεται με νέο πρόγραμμα και νέες ιδέες στο ετήσιο συναπάντημα της με τους φίλους του χορού. Ένας μεγάλος αριθμός καλλιτεχνών - χορογράφοι, χορευτές, σκηνογράφοι, μουσικοί, φωτιστές κ.α. συνεργάζονται με στόχο την πιο άρτια και πρωτότυπη παρουσία.

Μακριά από αυστηρές φόρμες, αναδεικνύοντας την χορευτική εκφραστικότητα με ποικίλους τρόπους και σύγχρονες μορφές, οι δημιουργοί παρουσιάζουν την εξέλιξη του σύγχρονου χορού στον τόπο μας. Με πρόσκληση των διοργανωτών (Πολιτιστικές Υπηρεσίες Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού & Θέατρο Ριάλτο) θα παρακολουθήσουν και φέτος τις τριήμερες εκδηλώσεις του σύγχρονου χορού και θα συνομιλήσουν με τους δημιουργούς και το κοινό, εκπρόσωποι διεθνών Φεστιβάλ και προσωπικότητες από την διεθνή χορευτική κοινότητα.

 



Παναγιώτης Τοφή 



Ιδιαίτερα αισθητή είναι φέτος η παρουσία προσωπικοτήτων από την Ελλάδα όπως οι: Κατερίνα Κασιούμη -Καλλιτεχνική Διευθύντρια Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος - Καλλιτεχνικός Διευθυντής Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, Χριστιάνα Γαλανοπούλου - Καλλιτεχνική Διευθύντρια του MIR Festival Αθήνας, Σοφία Φαλιέρου - Καλλιτεχνική Διευθύντρια Φεστιβάλ Μέρες Χορού Χανίων και η Χριστίνα Λιάτα - Υπεύθυνη Διεθνών Συμπαραγωγών και Περιοδειών της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών.

Θα παρευρεθεί επίσης η Rosa Stehle από το Tanzhaus Züric, ως προσκεκλημένη της Στέγης Χορού Λεμεσού.

 



Sevim Akpinar

 

Πρόγραμμα Παραστάσεων



3 Μαρίου, Παρασκευή

Ικέτιδες  47’ - ΑΣΩΜΑΤΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, ΜΑΧΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΥ LINDAHL

Fugue 10’ - MELISSA GARCIA CARRO & PASCAL CARON                      

ANNNA 20’ - ALEXANDRA WAIERSTALL





4 Μαρτίου, Σάββατο

The Elephant 40’ - ΜΙΛΕΝΑ UGREN ΚΟΥΛΑΣ

The Mess I’m In 17’ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΙΧΑΗΛ

Word March 20’ - ΛΙΑ ΧΑΡΑΚΗ, .pelma.Lia Haraki

 

5 Μαρτίου, Κυριακή

I open my palm.i called a space 42’ - ΕΛΕΝΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Never Been Missed 10’ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΦΗ

10’ 10’ - ΕΛΕΑΝΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

She / LL 10’ - SEVIM AKPINAR



Το κεντρικό πρόγραμμα παραστάσεων της Πλατφόρμας πλαισιώνουν μια σειρά παράλληλων εκδηλώσεων τις οποίες διοργανώνει η Στέγη Χορού Λεμεσού κάτω από τον τίτλο «Dance Throughout the Year», εμπλουτίζοντας την όλη διοργάνωση με χορογραφικά έργα που παρουσιάστηκαν τη χρονιά που μας πέρασε. Για 2η συνεχή χρονιά συμμετέχει στις παράλληλες εκδηλώσεις η Blast Collective, η οποία προτείνει μια διαφορετική́ προσέγγιση στο πως βλέπουμε την ιστορική́ εξέλιξη του σύγχρονου χορού́ στην Κύπρο.

 



Sevim Akpinar



Θέατρο Ριάλτο: Παρασκευή 3, Σάββατο 4 και Κυριακή 5 Μαρτίου, ώρα 20.30

Πληροφορίες: 77 77 77 45

E-ticket: www.rialto.com.cy, www.cyprusdanceplatform.com

Eίσοδος €5 | Για όλες τις παραστάσεις €10

Ελεύθερη είσοδος για χορευτές & χορογράφους

(Απαραίτητη η κράτηση θέσεων)

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ