Την αφίσα του Μουζουράκη τη ζωγράφισε Κύπριος μηχανολόγος μηχανικός

Την αφίσα για την καινούργια περιοδεία του Πάνου Μουζουράκη την έφτιαξε ένας καλλιτέχνης από τη Λάρνακα, μηχανολόγος μηχανικός στο επάγγελμα.

 


Article featured image
Article featured image

Πρόκειται για τον Μιχάλη Γεωργίου από τη Λάρνακα, του οποίου οι σπουδές δεν έχουν καμία σχέση με τη ζωγραφική και γενικότερα με την τέχνη.

«Δεν μπορώ να χαρακτηρίσω τον εαυτό μου ως ζωγράφο», μου είπε όταν μιλήσαμε. «Καλύτερα να με αποκαλείς αυτοδίδαχτό ζωγράφο».

Η συνεργασία με τον Πάνο Μουζουράκη προέκυψε εντελώς τυχαία, όπως μου είπε. Απλώς ζωγράφισε μια γκριμάτσα του αγαπημένου καλλιτέχνη και την ανέβασε στο Facebook. Στη συνέχεια ήρθε και η πρόταση για συνεργασία.


Όταν ανέβασα τον πίνακα στην προσωπική μου σελίδα στο Facebook η παραγωγή έδειξε ενδιαφέρον.


Από πού κατάγεσαι;

Η καταγωγή μου προέρχεται  από την κατεχόμενη Αμμόχωστο και Λύση, αλλά μένω Λάρνακα, όπου γεννήθηκα και μεγάλωσα.

Ποσά χρόνια ασχολείσαι με τη ζωγραφική;

Η αγάπη και το ενδιαφέρον μου για την τέχνη και ειδικότερα για τη ζωγραφική ξεκίνησαν μάλλον από τη στιγμή που κατάλαβα τον εαυτό μου. Η σχέση μου με την τέχνη είναι άρρηκτη.

 



Τι σπούδασες; Έχεις κάνει κάποια σπουδή που να σχετίζεται με την ζωγραφική ή γενικότερα με την τέχνη;

Έχω πτυχίο BSc Mechanical Engineering και μάστερ MSc Engineering Management. Δεν έχω κάνει κάποια σπουδή που να συνδέεται με την ζωγραφική, ούτε έχω παρακολουθήσει κάποια μαθήματα πέραν των μαθημάτων στο σχολείο. Είμαι καθαρά αυτοδίδαχτος. Αν και είχα  παροτρύνσεις από το οικογενειακό μου περιβάλλον να καλλιεργήσω και να αναπτύξω το ταλέντο μου στην ζωγραφική, ωστόσο δεν το έκανα.

Πως προέκυψε να ασχοληθείς με αυτή;

Μέσα μου υπάρχουν αντιφατικά στοιχεία που προσπαθούν να ισορροπήσουν. Με ενδιαφέρουν πολλά πράγματα, αρκετά διαφορετικά μεταξύ τους. Τα αντιφατικά στοιχεία που μέσα μου συγκρούονται δημιουργούν  εντάσεις, άγχος και προβληματισμούς. Αυτήν ακριβώς τη φόρτιση προσπαθώ να διοχετεύσω στο χαρτί  και να δημιουργήσω τα έργα μου.

Το κάνεις επαγγελματικά;

Αρχικά  το έκανα ερασιτεχνικά, καθαρά για τον εαυτό μου και για την ηρεμία που μου προσφέρει. Τον τελευταίο χρόνο, μετά από παρότρυνση κοντινών μου ανθρώπων, γνωρίζοντας τη δουλεία μου, άρχισα να ασχολούμαι επαγγελματικά.

 



Ζωγράφισες την αφίσα για την καινούργια περιοδεία του Πάνου Μουζουράκη. Πως προέκυψε η συνεργασία;

Η συνεργασία με τον Πανο Μουζουρακη και την Μetro live Productions προέκυψε εντελώς τυχαία, όταν εμπνεύστηκα  να ζωγραφίσω μια γκριμάτσα του Πάνου σε επαγγελματική φωτογράφηση του. Όταν ανέβασα τον πίνακα, στην προσωπική μου σελίδα στο Facebook η παραγωγή έδειξε ενδιαφέρον προτείνοντας μου συνεργασία και να χρησιμοποιηθεί το έργο για τη νέα αφίσα της περιοδείας του Πάνου Μουζουρακη σε Ελλάδα και Κύπρο. Ο ενθουσιασμός ήταν μεγάλος και χωρίς δεύτερη σκέψη δέχτηκα. 

Έκανες κι άλλες γνωστές προσωπικότητες;

Έχω ζωγραφίσει τον αείμνηστο Δημήτρη Μητροπάνο εμπνευσμένος από την τεράστια πορεία του στην ιστορία του ελληνικού πενταγράμμου όπως και τον Παντελή Παντελιδη μετά από παρότρυνση θαυμαστών και ανθρώπων που τον έχουν αγαπήσει μέσα από τα τραγούδια και τον αυθεντικό του χαρακτήρα.

 



Φτιάχνεις μόνο πορτρέτα;

Ζωγραφίζω ό,τι με εμπνέει, ό,τι με εκφράζει και γενικά ότι μου κινεί το ενδιαφέρων. Συναισθήματα, ανθρώπους, εικόνες και στιγμές που με αγγίζουν. 

Από πού εμπνέεσαι;

Πάρα πολλά και άσχετα μεταξύ τους ερεθίσματα με έχουν επηρεάσει. Ό,τι βλέπω, ό,τι ακούω και νιώθω, ό,τι βιώνω καθημερινά, ό,τι σκέφτομαι και ονειρεύομαι με επηρεάζει. Αρπάζω λοιπόν κι εγώ ό,τι με συναρπάζει, απ’ όπου κι αν προέρχεται το νεύμα.

 



Που μπορούμε να δούμε τη δουλειά σου;

Μπορεί κάποιος να δει την δουλεία μου στην προσωπική μου σελίδα στο Facebook (Artuman) όπως και στο Instagram (Artuman7). Επίσης ετοιμάζω την πρώτη μου ατομική έκθεση στις 28 Απριλίου σε εκθεσιακό χώρο στη Λάρνακα. Μια ιδιαίτερα ξεχωριστή έκθεση που συνδυάζει  τοπικές γραφικές φιγούρες παράλληλα με την αυθεντική εικόνα του τόπου προσφέροντας ανάμεικτα συναισθήματα. Περισσότερες πληροφορίες θα αναρτηθούν στην σελίδα μου στο Facebook και Instagram.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ