Ψήφισμα στο Avaaz για να «σουτάρουν» τον Πολωνό ακροδεξιό ευρωβουλευτή

Σχεδόν 1.000.000 άνθρωποι έχουν υπογράψει μέχρι στιγμής το διαδικτυακό αίτημα που καλεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να διώξει τον Πολωνό ευρωβουλευτή ο οποίος δήλωσε ότι οι γυναίκες πληρώνονται λιγότερο γιατί είναι λιγότερο έξυπνες σε σχέση με τους άνδρες, ενώ είχε επίσης κάνει ναζιστικό χαιρετισμό εντός του ευρωκοινοβουλίου.

 


Article featured image
Article featured image

Η διεθνής οργάνωση προάσπισης των πολιτικών δικαιωμάτων Avaaz βρίσκεται πίσω από την πρωτοβουλία κατά του ακροδεξιού ευρωβουλευτή Γιάνους Κόρβιν Μίκε.

«Ζητάμε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να θέσει σε διαθεσιμότητα τον ευρωβουλευτή Γιάνους Κόρβιν-Μίκε έπειτα από τη ρητορική μίσους εναντίον των γυναικών και των μεταναστών και αφού έκανε το ναζιστικό χαιρετισμό εντός του ευρωκοινοβουλίου», επισημαίνεται στη διαμαρτυρία.

«Αυτές οι ενέργειες συνιστούν παράβαση των κανονισμών του Κοινοβουλίου και προδίδουν τις αξίες όλης της ΕΕ τις οποίες το Κοινοβούλιό μας εξελέγη για να υπερασπιστεί» τονίζεται επίσης.

Ο 74χρονος Κόρβιν-Μίκε, είχε ήδη τιμωρηθεί κατά το παρελθόν από τον Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εξαιτίας των ρατσιστικών δηλώσεών του και των δηλώσεών του για το Ολοκαύτωμα.

 





«Φυσικά, οι γυναίκες πρέπει να κερδίζουν λιγότερα χρήματα σε σύγκριση με τους άνδρες, διότι είναι περισσότερο αδύναμες, πιο μικρόσωμες, λιγότερο έξυπνες» είχε υποστηρίξει ενώπιον των συναδέλφων του.

Ο ίδιος διέκοψε την Ισπανίδα ευρωβουλευτή Ιράτσε Γκαρθία-Πέρεθ για να πει: «Γνωρίζετε πόσες γυναίκες βρίσκονται μεταξύ των 100 καλύτερων σκακιστών. Σας το λέω: καμία».

«Κατά τη γνώμη σας, δεν θα έπρεπε να έχω το δικαίωμα να βρίσκομαι εδώ. Πιστεύω ότι έχω καθήκον να υπερασπιστώ τις γυναίκες της Ευρώπης εναντίον ανδρών όπως εσείς», είχε απαντήσει η Γκαρθία-Πέρεθ.

 



Μετά από αυτά που είσατε και ακούσατε, αν θέλετε μπορείτε να υπογράψετε κι εσείς το σχετικό ψήφισμα ΕΔΩ.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ