Νεό σύστημα επηρεάζει την Κύπρο με βροχές και χιόνια

Σχετικά ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος με τους ανέμους να είναι δυτικοί ασθενείς, μέχρι μέτριοι 3 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 6 βαθμούς στο εσωτερικό, 8 έως 11 στα παράλια και -1 στην χιονίστρα όπου θα σχηματιστεί παγετός.

 


Article featured image
Article featured image

Αύριο ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και το απόγευμα στα ορεινά κυρίως συννεφιασμένος. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 3-4 μποφόρ με ριπές στα νότια και δυτικά παράλια μέχρι 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα είναι γύρω στους 18-19 βαθμούς τόσο στο εσωτερικό όσο και στα παράλια και στους 4 βαθμούς στη χιονίστρα. Βροχές χρυσάφι σημειώθηκαν σε παγκύπρια βάση το τελευταίο τριήμερο.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Σε καταιγίδα αναμένεται χαλαζόπτωση. Στο Τρόοδος αναμένεται να σημειωθεί χιονόπτωση από τα 1600μ και άνω με χιονόστρωση από τα 1700μ και άνω. Η θερμοκρασία σημειώνει μικρή πτώση.

Την Πέμπτη και Παρασκευή αυξημένες νεφώσεις θα δίνουν τοπικές βροχές και πιθανό καταιγίδες. Στην περιοχή του Τροόδους αναμένεται χιονόπτωση. Η θερμοκρασία δεν σημειώνει αξιόλογη μεταβολή σε σχέση με την Τετάρτη. Το ύψος των χιονιών στην Πλατεία Τροόδους είναι 14 εκατοστά και στην Χιονίστρα 58 εκατοστά.

 

Για συνεχή ενημέρωση στο kitasweather.com


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ