Γιατί γέμισε με αθλητές από όλο τον κόσμο το ΓΣΠ;

Όχι δεν έγινε κάποια κατάληψη, ούτε φιλοξενεί η Κύπρος κάποιο μεγάλο αθλητικό γεγονός τις επόμενες ημέρες.

 


Article featured image
Article featured image

Ο λόγος που πέραν των 120 αθλητών από την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο έχουν βρεθεί στο ΓΣΠ, είναι η προετοιμασία για τη νέα αγωνιστική σεζόν.

Μεγάλα ονόματα του γερμανικού, αλλά και του παγκόσμιου αθλητισμού βρίσκονται αυτές τις μέρες στο Αθλητικό Κέντρο του ΓΣΠ, μεταξύ των οποίων είναι ο δισκοβόλος Robert Harting χρυσός Ολυμπιονίκης του 2012 και Παγκόσμιος Πρωταθλητής το 2009, 2011 και 2013 και ο σφαιροβόλος David Storl, Παγκόσμιος Πρωταθλητής το 2011 και το 2013 και αργυρός Ολυμπιονίκης το 2012.

Στην ομάδα είναι και η δισκοβόλος Julia Harting η οποία το 2016 κέρδισε αργυρό μετάλλιο στους Πανευρωπαϊκούς, καθώς και η δισκοβόλος Nadine Müller με αργυρό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2011 και χάλκινο το 2015.

Το επίπεδο των αθλητών που αποτελούν την ομάδα, προσδίδει στην επιτυχία του ΓΣΠ να τους προσελκύσει στην Κύπρο, ακόμα περισσότερη σημασία.

 Η γερμανική αποστολή με τα 32 μέλη, διαμένει στην αθλητική εστία Allegra του ΓΣΠ και θα αναχωρήσει από την Κύπρο στις 4 Απριλίου 2017, για να επανέλθει στις 20 Απριλίου. Αρχιπροπονητής της ομάδας είναι ο Jurgen Schult, κάτοχος του Παγκόσμιου ρεκόρ στη δισκοβολία από το 1986.

Την ίδια περίοδο την προετοιμασία τους στο ΓΣΠ κάνουν αθλητές από την Ελλάδα και τη Φινλανδία, ενώ μέσα στον Απρίλιο θα φιλοξενηθούν ομάδες αθλητών από το Ισραήλ και την Ουγγαρία.

Πέραν των 120 αθλητών από την Ευρώπη και το Ισραήλ θα πραγματοποιήσουν την προετοιμασία τους στις εγκαταστάσεις του Αθλητικού Κέντρου του Γυμναστικού Συλλόγου «Τα Παγκύπρια» (ΓΣΠ), από τον Μάρτιο μέχρι τον Απρίλιο του 2017.

 Με την προσθήκη της αθλητικής εστίας Allegra, τον Δεκέμβριο του 2009, και την κατασκευή το γηπέδου ρίψεων το 2016, το αθλητικό κέντρο του ΓΣΠ, έγινε πόλος έλξης για εθνικές ομάδες στίβου πολλών ευρωπαϊκών χωρών.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της Εθνικής ομάδας ρίψεων της Γερμανίας, η οποία από το 2009 στέλνει στη Λευκωσία, γύρω στους 70 αθλητές κάθε χρόνο για την προετοιμασία τους.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ