Το παλιό ΓΣΠ μετατρέπεται σε πάρκο και υπόγειο χώρο στάθμευσης

Αυτοί φαίνεται να είναι οι σχεδιασμοί του Δήμου Λευκωσίας, για την αξιοποίηση του παλιού σταδίου του ΓΣΠ στο κέντρο της πρωτεύουσας.

 


Συγκεκριμένα σε σύσκεψη που είχε σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος, με τον Δήμαρχο Λευκωσίας και το Δημοτικό Συμβούλιο για το μέλλον της εγκαταλελειμμένης έκτασης του παλαιού ΓΣΠ, εξετάστηκε πρόταση του Δήμου για παραχώρηση του παλιού ΓΣΠ στις δημοτικές αρχές και αξιοποίηση του προς όφελος των δημοτών.

Όπως δήλωσε μετά το τέλος της σύσκεψης ο Κωνσταντίνος Γιωρκάτζιης, ο Υπουργός και οι αρμόδιοι Λειτουργοί του Υπουργείου Εσωτερικών (Πολεοδομία, Κτηματολόγιο) συμφώνησαν να παραχωρηθεί ο χώρος του παλαιού ΓΣΠ στον Δήμο, με στόχο να κατασκευαστούν υπόγειοι χώροι στάθμευσης και στο επίπεδο του δρόμου πάρκο, κάτι που είχαν ζητήσει επί Δημαρχίας Ελένης Μαύρου οι δημότες Λευκωσίας σε σχετικό δημοψήφισμα.

«Το έργο θα μπορεί να ξεκινήσει περίπου σε 1,5 με 2 έτη, χρόνος που θα απαιτηθεί για να ολοκληρωθούν τα αρχιτεκτονικά σχέδια και να προκηρυχθούν οι προσφορές», διευκρίνισε ο Δήμαρχος Λευκωσίας σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ.

Όπως ανέφερε ο Σωκράτης Χάσικος, ο Δήμος έχει ήδη στα ταμεία του 6 εκατ. ευρώ και μπορεί να ξεκινήσει το έργο, ενώ πρέπει να εξεύρει ακόμη 3 εκατομμύρια, με το κράτος να πρέπει να καταβάλει τα υπόλοιπα 6,5 εκατ.


Σχετικα

Η απίστευτη απάντηση μαγαζιού της Λάρνακας προς πελάτισσα που έγραψε αρνητική κριτική

7 πατέντες για να σώσουμε τη ψυχή μας, πολύ καλύτερες από αυτή των Ρώσων ιερέων

Πνίγηκε ενώ έκανε πρόταση γάμου στη σύντροφό του [ΒΙΝΤΕΟ]

Η Κιμ Καρντάσιαν μιλά ανοιχτά για τη μάχη της με την ψωρίαση

Ξανά στην πασαρέλα η Τζένιφερ Λόπεζ με το θρυλικό Versace φόρεμα που άλλαξε το ίντερνετ

Σε ελληνικό βίντεο στο Youtube εμφανίζεται «φάντασμα»