10 πράγματα που άλλαξαν στη ζωή μας λόγω Survivor

Η φρενίτιδα «Survivor» καλά κρατεί κι αυτό δεν το επιβεβαιώνουν μόνο τα νούμερα τηλεθέασης αλλά και οι αλλαγές που παρατηρούνται στην καθημερινή μας ζωή.

 


Article featured image
Article featured image

Είδαμε, ακούσαμε, ρωτήσαμε και καταγράψαμε δηλώσεις και περιστατικά που αφορούν στην πώρωση που λέγεται «Survivor» και επιβεβαιώνουμε, με κάθε υπευθυνότητα, πως μέχρι το τέλος της σεζόν… we will survive.

 

1. Αυτό που έχουμε παρατηρήσει είναι πως το τελευταίο διάστημα αυξήθηκε η κίνηση από μοτοσυκλέτες ντιλιβεράδων στην πόλη. Μιλώντας με συγκεκριμένα γνωστά μαγαζιά που κάνουν ντιλίβερι μάς επιβεβαίωσαν ότι έχουν ανεβεί κατακόρυφα οι παραγγελίες τους κι όλοι δοξάζουν το «Survivor» γι’ αυτό. Είναι λογικό, βέβαια, αυτό που συμβαίνει αφού καθημερινά σχολνάς και μέχρι να κάνεις τα διάφορα, αρχίζει το «Survivor». Σιγά, μην σπαταλάς χρόνο να μαγειρέψεις. Γνωστός σουβλιτζής της Λευκωσίας δήλωσε χαρακτηριστικά σε ρεπόρτερ της City: «Ρε φίλε να σου πω την αλήθκεια, τόσο ντιλίβερι έχει να κάμουμε που πριν την κρίση. Οι ντιλιβεράδες μας εκάμαν το ανέκδοτο, φκάλουν νούμερα κάθε νύχτα σε πόσα σπίθκια επήαν τζαι εν έπαιζε Survivor».

2. Δύο είναι τα de facto χαρακτηριστικά των Κύπριων. Σχεδόν όλοι -πλην αυτών που ακολουθούν vegetarian, vegan ή palaio διατροφή- ελκύονται από την μυρωδιά και τη γεύση μίας καλοψημένης σούβλας κι επιπλέον όλοι –ανεξαιρέτως- γουστάρουμε λυσσασμένα και μέχρι πωρώσεως, τα διλήμματα: «Ομόνοια ή Αποέλ;», «Ναι -στο οποιοδήποτε δημοψήφισμα- ή όχι;», «Να περνούν αυτοκίνητα από την Πλατεία Ελευθερίας ή να μην περνούν;», «Μαχητές ή διάσημοι;». Το τελευταίο εισήχθηκε στη ζωή μας με το «Survivor» και αποτελεί το trending δίλημμα των ημερών μας. Δώσε στον Κυπραίο κάτι για να επιχειρηματολογήσει υπέρ ή εναντίον και πάρε του την ψυχή. Δόξα και τιμή στους Μαχητές.

 



3. Έστω κι αν ανήκεις στο μηδαμινό ποσοστό που δεν παρακολουθεί «Survivor» οφείλεις να ξέρεις πως υπάρχει μία γυναίκα εκεί έξω στον κόσμο ονόματι «Λάουρα Νάργες». Οι Κύπριοι ιδέαν δεν είχαμε για αυτή την διάσημη παρουσιάστρια αλλά σήμερα -ακόμα και ο τελευταίος τηλεθεατής στο πιο απομακρυσμένο χωριό της Κύπρου- γνωρίζει πως η δεσποσύνη αυτή α) είναι η μοναδική που δεν έχασε κιλά μετά από τόσες λιτοδίαιτες βδομάδες στο παιγνίδι, β) είναι πιο αργή κι απ’ την καθυστέρηση, γ) κάνει εξαιρετικές κοτσίδες. Λάουρα Νάργες is the new black λέμε.

4. Το άγχος των τελευταίων βδομάδων είναι να μην πάρεις πρόσκληση/υποχρέωση στην οποία πρέπει να ανταποκριθείς θετικά και μάλιστα να έχουν το θράσος να σε καλούν μετά τις 21:00. Δηλαδή υπάρχει κόσμος εκεί έξω που δεν σκέφτεται ότι μας ξεσηκώνει απ’ τον καναπέ και θυμήθηκε να κάνει πάρτι γενεθλίων έτσι μέρες; Αλίμονο αν δεν μπορείς να ανατρέξεις πίσω στην καλωδιακή να δεις το επεισόδιο δηλαδή, βάσανο σου λέω, βάσανο.

 



5. Τα spoilers δεν ήταν ποτέ πιο εκνευριστικά και θα μπορούσαν άνετα να συγκριθούν με τα spoilers του «Game of thrones» σε επίπεδο εκνευρισμού. Μα τι σημαίνει να βγαίνουν να δηλώνουν ποιοι θα έχουν ασυλία και ποιοι όχι κύριοι; Που είναι ο σεβασμός; Που είναι η αλληλεγγύη; Πέσαμε κι εμείς εδώ στην City στην παγίδα να αναδημοσιεύσουμε τέτοια είδηση και λάβαμε ένα κάρο hate mails με αποκορύφωμα αναγνώστη που μας έστειλε το εξής: «Πόσο άχρηστοι μπορεί να είσαστε για να βάλετε μέσα στην σελίδα σας ποιος θα αποχωρήσει; Και να μεν είναι σωστό. Με τι όρεξη θα κάτσω πόψε ή αύριο να το δω; Είπε σας κανένας θέλουμε να ξέρουμε που πριν; Κλείστε το!». Κι αυτή είναι μία καλή ευκαιρία να απολογηθούμε και δημοσίως γι’ αυτό το παραστράτημά μας. Δεν θα ξανασυμβεί και δεσμευόμαστε γι΄αυτό.

6. Το Survivor έχει προκαλέσει ένα θεματάκι στα νεαρά κυπριόπουλα που δεν έχουν δοκιμάσει πότε στην ζωή τους καρύδα. Μιλώντας με φανατισμένα ανήλικα -σημειώστε πως μετά από μικρή έρευνα εντοπίσαμε πως ο νεαρόκοσμος τάσσεται σύσσωμος υπέρ των Μαχητών- ενημερωθήκαμε πως: «Είπα του παπά μου να μας φέρει καρύδα σπίτι να δοκιμάσουμε τζαι πραγματικά εν το πιο απαίσιο φρούτο που εδοκίμασα. Εν πολλά κρίμα στο Survivor που τρώσιν τούτο το πράμα κύριε».

 



7. Σε μπαράκια, pubs και ταβέρνες που η μικρή οθόνη ήταν μονίμως γυρισμένη στα Νέα, τo Fashion Τv και το ποδόσφαιρο, οι τηλεοπτικοί δέκτες αυτό το διάστημα συντονίζονται με το «Survivor». Ρωτήσαμε ιδιοκτήτρια-μαγείρισσα ταβέρνας στην παλιά Λευκωσία περί τούτου και η απάντηση που πήραμε ήταν η εξής: «Ό,τι θέλει ο κόσμος μάνα μου. Συνήθως εμπαίναν μέσα τζαι πρώτα ερωτούσαν αν γίνεται να καπνίζουν που μια φάση τζαι μετά, ξέρεις που φέφκει ο πολύς ο κόσμος. Τωρά μπαίνουν μέσα τζαι ρωτούν αν μπορούμε να τους βάλουμε Survivor. Ε, τι να κάμομεν;».

8. Προς επιβεβαίωση της σημείωσης 2 σχετικά με τα διλήμματα, στην ερώτηση «Facebook ή Twitter;» η γενικότερη τάση στην Κύπρο απαντούσε Facebook. Το Survivor όμως κατάφερε να αυξήσει και τους κυπριακούς λογαριασμούς στο Twitter αφού αν παρακολουθείς «Survivor» και δεν είσαι ταυτόχρονα ονλάιν στο Twitter να βλέπεις τι συμβαίνει στο #SurvivorGR ή να έχεις υπόψη τα memes της ημέρας, είναι σαν να κάνεις την μισή δουλειά. Έλεος δηλαδή.

 



9. Παίζει μία γενικότερη τάση αϋπνίας στην χώρα κι αυτό το διακρίνεις έντονα τα πρωινά στο γραφείο που έρχονται όλοι μισοκοιμισμένοι. Ρωτάς τι συμβαίνει και η απάντηση που παίρνεις είναι «Ρε φίλε μα έγινε ανάμισι να τελειώσει εψές το Survivor, άμαν σου λαλώ εν σώννω, εν σώννω». Φήμες που υποστηρίζουν πως παρατηρείται υπογεννητικότητα αυτό το διάστημα στην Κύπρο παραμένουν ανεπιβεβαίωτες.

10. Μιλώντας με γνωστό personal trainer στη Λευκωσία και μεγάλο φαν του Survivor -ο οποίος μας είπε πως θα ήθελε πολύ να λάμβανε μέρος- μάθαμε πως υπάρχει αύξηση και στις εγγραφές στα γυμναστήρια. Ρωτήσαμε μήπως αυτό οφείλεται στο ότι πλησιάζει καλοκαίρι και θα βγει ο κόσμος στις παραλίες και μας απάντησε «Κοιτάξτε, ναι, τέτοια εποχή του χρόνου γενικότερα οι κυπραίοι θυμούνται τελευταία στιγμή να χάσουν τα κιλούθκια τους για να βάλουν μαγιό αλλά πραγματικά νομίζω πως εν που θωρούν ούλλη μέρα Survivor και έρκουνται. Έχει μερικούς που μου το είπαν κιόλας. Επωρωθήκαν τόσο πολλά που θέλουν κοιλιακούς τύπου Σπαλιάρα ως τον Ιούνη. Εντάξει, εν μπορώ τζαι εγώ να κάμω θαύματα αλλά άτε».

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ