7 γνωστά πρόσωπα σχολιάζουν τη φετινή συμμετοχή της Κύπρου στην Eurovision

Με το τραγούδι «Gravity» και τον Hovig Demirjian, θα δοκιμάσει την τύχη της η Κύπρος, στον 62ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision που θα πραγματοποιηθεί στο Κίεβο.

 


Article featured image
Article featured image

Το κυπριακό κομμάτι, το οποίο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά πριν λίγες μέρες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του κρατικού καναλιού, υπογράφει ο Thomas G:Son (ήταν στην ομάδα του Euphoria) και το video clip υπογράφει σκηνοθετικά ο Αιμίλιος Αβραάμ.

Και ο αγώνας αρχίζει, αφού εδώ και τρεις ημέρες που έχει κυκλοφορήσει επίσημα το κομμάτι, οι χρήστες του διαδικτύου σχολιάζουν (οι περισσότεροι) αρνητικά τη φετινή μας παρουσία, ενώ πολλοί μιλάνε για πολλές ομοιότητες με γνωστά pop κομμάτια, που μάλιστα ακούγονται πολύ αυτό το διάστημα.

Εμείς ζητήσαμε από γνωστά πρόσωπα τα οποία είτε έχουν ασχοληθεί κατά καιρούς με τον διαγωνισμό, είτε έχουν σχέση γενικότερα με τη μουσική, να σχολιάσουν –σύμφωνα πάντα με τα δικά τους κριτήρια- το «Gravity», για να δούμε αν τελικά θα έχει βαρύτητα η φετινή μας συμμετοχή.

 



Κωνσταντίνος Παντζόγλου – Δημοσιογράφος / Ραδιοφωνικός Παραγωγός / Αρχηγός Ελληνικής Αποστολής Eurovision 2016



Πρόκειται για ένα κλασικό τραγούδι Eurovision, που έχει όλα τα στοιχεία της συνταγής που πρέπει να έχει ένα τραγούδι για να πάει στο διαγωνισμό. Παρόλα αυτά μου λείπει το στοιχείο της έκπληξης. Θα ήθελα κάτι ακόμα σχετικά με τη μελωδία. Και φυσικά όλα εξαρτώνται από τη χρόνια και τις υπόλοιπες συμμετοχές. Η Κύπρος έχει ανεβάσει το επίπεδο της συμμετοχής της. Προσωπικά πιστεύω ότι πρέπει να στοιχηματίζει πάντα σε τραγούδια που μπορούν να κινηθούν στην πιο εκλεπτυσμένη ποπ, κάνοντας τη διαφορά και αφήνοντας το στίγμα της επιλογής της χώρας στο διαγωνισμό. Ο σκοπός πλέον είναι ένα τραγούδι να γίνεται διεθνής επιτυχία και φυσικά να τραγουδιέται από το κοινό. Από καρδιάς καλή επιτυχία στην Κύπρο μας.

 



Φάνης Κρίγκος - Ραδιοφωνικός Παραγωγός Κανάλι 6



Εν πρώτοις, δηλώνω πως τάσσομαι κατά του διαγωνισμού, ειδικά με την τροπή που πήρε τα τελευταία είκοσι τουλάχιστον χρόνια. Στο θέμα μας όμως Φάνη! Πρόκειται για ένα γεμάτο (όχι γαμάτο όμως!) τραγούδι, κλινικά επαγγελματικό, που ναι μεν ακούγεται ευχάριστα και συνάδει κάθε γιουροβιζιονίστικης συμβατικότητας, αλλά είναι προβλεπτό και συνηγορεί στο «μια από τα ίδια».

Μου φαντάζει σαν άλλη μια μέρα στο γραφείο (και δη στο στούντιο) για το συνθέτη του. Φιλότιμος και συμπαθής ο ερμηνευτής του, με φωνή όμως – πάντα κατ’ εμέ – αδιάφορη, που δεν μπορεί να ανασηκώσει την τρίχα του αποτριχωμένου από laser χεριού μου!

Εικάζω πως όλα αυτά δεν είναι από μόνα τους ικανά για να ξεχωρίσει η συμμετοχή της βραχονησίδας μας, στον ορυμαγδό της πολυσυμμετοχικότητας. Η περιρρέουσα διακριτικότητα του Gravity - τη νύχτα της προβολής του - σαφώς και δεν θα αναγκάσει τον μέσο ευρωπαίο συμπολίτη μας να πάει για κατούρημα, ούτε όμως θα του πέσει κι η πίτσα από το στόμα από το ουάου της θριαμβολογίας! Εν κατακλείδι, είναι αυτό που αν το άκουγα στο ραδιόφωνο του αυτοκινήτου δεν θα άλλαζα σταθμό. Δεν θα έμπαινα όμως στη διαδικασία να το αναζητήσω ξανά στο youtube. Κι αυτό, ίσως να λέει κάτι… χμμ… μπορεί όμως και περισσότερα…

 



Μελίνα Καραγεωργίου – Δημοσιογράφος / Μέλος της κυπριακής αποστολής της Eurovision (αναμετάδοση)



Το τραγούδι που θα μας εκπροσωπήσει φέτος στον διαγωνισμό της Eurovision, θεωρώ πώς ανταποκρίνεται στα σύγχρονα ευρωπαϊκά μουσικά ακούσματα και με ένα καλό στήσιμο στη σκηνή, μπορεί να φέρει ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα. Ο Hovig είναι ένας καλός performer και με το συγκεκριμένο κομμάτι το οποίο είναι μια διαφορετική πρόταση πιστεύω πώς θα καταφέρει να ξεχωρίσει. Επίσης θέλω να τονίσω πώς από την πρώτη φορά που άκουσα το κομμάτι, μου «κόλλησε» το ρεφρέν, μάλλον κάτι καλό σημαίνει αυτό.

 



Δημήτρης Μακρής – Τραγουδιστής / Ραδιοφωνικός Παραγωγός



Ωραίο κομμάτι! Έχει μια μουσική βαρύτητα το Gravity! Ο Hovig είναι εξαιρετικός και το τραγούδι του πάει πολύ.  Στο live θα το απογειώσει, γιατί θα μαζέψει ενέργεια και ως ερμηνευτής ξέρει πως να την επιστρέφει στο τραγούδι. Ωραίο και το βίντεο κλιπ! Αφαιρετικό, κι αυτό εμένα μου αρέσει. Καλή επιτυχία Κύπρος!

 



Γιώργος Καπουτζίδης – Ηθοποιός / Παρουσιαστής του ελληνικού τελικού για τη Eurovision το 2013, ενώ είχε ενεργό ρόλο στο διαγωνισμό, το 2006 και 2009



Μου άρεσε το τραγούδι. Είναι πολύ μοντέρνο και πιστεύω πως η Κύπρος θα καταφέρει να περάσει στον τελικό με το συγκεκριμένο κομμάτι και της το εύχομαι ολόψυχα.

 



Σύλια Ιωαννίδου – Ραδιοφωνική Παραγωγός / Μέλος της κυπριακής κριτικής επιτροπής για τη Eurovision 2016



Το τραγούδι είναι μέτριο, η ενορχήστρωση θυμίζει άλλες εποχές και άλλες συμμετοχές, o Hoviq είναι όπως τον ξέρουμε, και το video clip δεν έχει κορύφωση.

 

 

Μάρκος Κωμοδρόμος - Παρουσιαστής / Ραδιοφωνικός Παραγωγός

Ωραίο κομμάτι και ο Hovig έχει μια πολύ καλή φωνή που υποστηρίζει το τραγούδι! Είμαι σίγουρος ότι θα το υποστηρίξει και σκηνικά! Πιστεύω θα περάσουμε στον τελικό με ευκολία. Εύχομαι να πάει πολύ καλά! Κύπρος μας, καλή επιτυχία!



Αν δεν έχετε ακούσει το κομμάτι και θέλετε να διαμορφώσετε δική σας άποψη, πατήστε play.





*Η Κύπρος θα εμφανιστεί στο δεύτερο μισό του πρώτου ημιτελικού της Eurovision 2017 στις 9 Μαΐου.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ