Κυπριακό προϊόν σταματά πονοκεφάλους και αϋπνίες με φυσικό τρόπο

Τη λύση σε καθημερινά προβλήματα όπως τους αφόρητους πονοκεφάλους, το στρες και την έλλειψη ύπνου, δίνει μια ομάδα μαθητών στην Κύπρο.

 


Article featured image
Article featured image

Συγκεκριμένα τα παιδιά παράγουν 3 διαφορετικά αρωματικά roll-ons, τα οποία είναι φτιαγμένα με βιολογικά αιθέρια έλαια, όπως λεβάντα, δεντρολίβανο, χαμομήλι και μέντα.

Η ομάδα η οποία απαρτίζεται από 7 μαθητές της Αγγλικής Σχολής Λευκωσίας δημιούργησε στο πλαίσιο του προγράμματος Junior Achievement Cyprus, την εταιρεία «Αρμονία».

Οι μαθητές φτιάχνουν διάφορα αιθέρια έλαια, τα οποία στοχεύουν στην καταπολέμηση καθημερινών δυσφοριών, όπως είναι το στρες, ο πονοκέφαλος και η έλλειψη ύπνου.

Δηλαδή, όταν έχεις πονοκέφαλο, μην πιείς αμέσως παυσίπονο, αλλά τοποθέτησε λίγο από το προϊόν πίσω από το αυτί σου, ή στους καρπούς σου και σε περίπου μισή ώρα θα δεις πως ο πονοκέφαλος θα αρχίσει να αποχωρεί.   

Το κάθε αρωματικό roll-on, χρησιμεύει στην καταπολέμηση διαφορετικού προβλήματος.  


Δημιουργήσαμε 3 διαφορετικά αιθέρια έλαια. Το ένα καταπολεμά τον πονοκέφαλο, το δεύτερο την aϋπνία και το τρίτο το στρες


Πως αποφασίσατε να φτιάξετε τα προϊόντα «Αρμονία»; Με ποια αφορμή;

Ως μαθητές παρατηρήσαμε πως υπάρχει γενικά στην κοινωνία αυξημένη χρήση φαρμάκων. Έτσι αποφασίσαμε στο πλαίσιο του διαγωνισμού Junior Achievement Cyprus, να βρούμε μια πιο φυσική λύση σε καθημερινά προβλήματα, ούτως ώστε να σταματήσει ο κόσμος να χρησιμοποιεί τόσο συχνά χάπια και διάφορα άλλα φάρμακα. Στο διαγωνισμό έπρεπε μια ομάδα από κάθε σχολείο να φτιάξει μια εταιρεία μ’ ένα πρωτότυπο προϊόν. Εμείς δημιουργήσαμε την εταιρεία «Αρμονία» και παράγουμε αρωματικά roll-ons, τα οποία είναι φτιαγμένα με βιολογικά αιθέρια έλαια. Στο τέλος του διαγωνισμού, είμαστε αναγκασμένοι να κλείσουμε την εταιρεία, ωστόσο αν οι πωλήσεις μας πηγαίνουν καλά, μπορούμε να την ξανά ανοίξουμε. Σκοπός του διαγωνισμού είναι να ζήσουν οι μαθητές την εμπειρία του να ανοίξεις και να κλείσεις μια εταιρεία.



Σε τι βοηθούν τα αιθέρια έλαια που παράγετε;

Δημιουργήσαμε 3 διαφορετικά αιθέρια έλαια. Το ένα καταπολεμά τον πονοκέφαλο, το δεύτερο την αυπνία και το τρίτο το στρες. Ανάλογα με την περίοδο όμως, δημιουργούμε κι άλλα αιθέρια έλαια. Για παράδειγμα στη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, δημιουργήσαμε ένα αισθησιακό άρωμα.  Έχουμε ως βάση το λάδι του αμυγδάλου και προσθέτουμε σταγόνες από διαφορετικά αιθέρια έλαια στο κάθε μπουκαλάκι, ανάλογα με το πρόβλημα που θέλουμε να καταπολεμήσουμε.

 



Σε ποια σημεία του σώματος πρέπει να τοποθετούνται;

Το τοποθετούμε στα μέρη όπου βάζουμε και το άρωμα μας. Δηλαδή πίσω από τα αυτιά, στους καρπούς των χεριών και γύρω από το λαιμό. Σε αυτά τα σημεία είναι υψηλότερη η θερμοκρασία του σώματος και τα αιθέρια έλαια εξατμίζονται πιο αργά.



Δοκιμάσατε τα προϊόντα και είδατε πως όντως δουλεύουν;

Ναι. Όλοι όσοι τα δοκίμασαν μάς έκαναν θετικά σχόλια. Τα προϊόντα μας είναι πιστοποιημένα από βιολόγους, τους οποίους έχουμε συμβουλευτεί μέχρι να καταλήξουμε στις τελικές συνταγές. Επίσης, αυτή η μέθοδος είναι επιστημονικά αποδεδειγμένη και χρησιμοποιείται πολύ και στο εξωτερικό.


Το τοποθετούμε στα μέρη όπου βάζουμε και το άρωμα μας






Ποια η διαφορά των προϊόντων σας, από αυτά που κυκλοφορούν μέχρι σήμερα στην αγορά;

Βρήκαμε κι εμείς παρόμοια προϊόντα στην αγορά, αλλά παρατηρήσαμε πως είναι εργοστασιακά παρασκευασμένα. Εμείς διαβεβαιώνουμε τον καταναλωτή πως τα προϊόντα μας είναι φτιαγμένα με αιθέρια έλαια από ντόπιους παραγωγούς. Δεν έχουν καμία σχέση με άλλα προϊόντα που φτιάχνονται σε εργοστάσια. Εμείς παίρνουμε τα αιθέρια έλαια από Κύπριους παραγωγούς και κάνουμε την ανάμιξη.

 

Διατίθενται προς πώληση; Που μπορούμε να τα βρούμε;

Ναι. Μπορείτε να τα βρείτε ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα μας, ή στο Facebook και το Instagram μας. Επίσης μπορείτε να κάνετε παραγγελίες και τηλεφωνικώς στο 97805830. Σύντομα σκοπεύουμε να προμηθεύσουμε διάφορα φαρμακεία και ινστιτούτα αισθητικής με το προϊόν μας.   

 

Πόσα στοιχίζουν;

Στοιχίζει 9 ευρώ το μπουκαλάκι. Κατά καιρούς έχουμε και προσφορές.

 



Από ποιους αποτελείται η ομάδα σας;

Από τους Δήμητρα Ιωαννίδου, Αλίκη Λάρκου, Φώτη Δημητρίου, Καρολίνα Παναγιώτου, Έλενα Ασσιώτη, Παναγιώτα Καλλένου και Άντρεα Κιγιάρη.   

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ