Η ΙΚΕΑ αλλάζει τον τρόπο συναρμολόγησης στα έπιπλά της

Και βάζει τέρμα στα πολύπλοκα σχεδιαγράμματα, τις εξάγωνες βίδες και τα λοιπά υποστηρικτικά αξεσουάρ.

 


Article featured image
Article featured image

Αν έχεις αγοράσει έστω και μια φορά έπιπλα από το ΙΚΕΑ, και είχες την φαεινή ιδέα να τα συναρμολογήσεις μόνος σου, τότε αυτή η αλλαγή θα είναι χαράς ευαγγέλιο για σένα.

Παρόλο που δεν είναι ακατόρθωτο, εντούτοις το να συναρμολογήσεις κάποιο έπιπλο με αρκετά μέλη είναι αρκετά περίπλοκο, ενώ υπάρχει και η πιθανότητα να μην το κάνεις σωστά και να καταρρεύσει σαν χάρτινος πύργος, ενώ η συγκεκριμένη τακτική επιβαρύνει και το τελικό κόστος, αφού τα κατσαβίδια, οι βίδες και όλα όσα περιλαμβάνει kit συναρμολόγησης το πληρώνουμε στην τελική τιμή του επίπλου.

Για όλους αυτούς του λόγους, η ΙΚΕΑ από το 2014 κάνει μελέτες για να βρει τρόπο να δημιουργήσει έναν απλούστερο, πιο οικονομικό, αλλά εξίσου ασφαλή τρόπο συναρμολόγησης των επίπλων της, και το βρήκε.

Μόλις στις 6 Μαρίου, ο παγκόσμιος κολοσσός δημοσίευσε ένα βίντεο από τα εργοστάσια στη Στοκχόλμη, όπου έδειχνε τη διαδικασία κατασκευής ενός νέου coffee table το οποίο συναρμολογείται με την καινοτόμα αυτή μέθοδο. Στην ουσία τα μετακινούμενα μέλη του τραπεζιού εφαρμόζουν σε συγκεκριμένες υποδοχές και κλειδώνουν, χωρίς βίδες και εργαλεία.

 

 



Το τραπέζι «Lisabo» -που αποτελεί το πρώτο δείγμα αλλαγής τεχνολογίας- μπορεί πλέον να συναρμολογηθεί και να αποσυναρμολογηθεί με την ίδια ευκολία. Όπως υποστηρίζει η εταιρεία, η συγκεκριμένη μέθοδος, προσφέρει σταθερότητα στο έπιπλο και ασφάλεια και δεν υπάρχει φόβος για τους καταναλωτές, παρόλα αυτά θα υπάρχουν και κάποιες μεταλλικές πλάκες, οι οποίες μπορούν να βιδωθούν για επιπλέον ασφάλεια, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητο.

Μετά από το συγκεκριμένο τραπέζι, η ΙΚΕΑ θα εφαρμόσει τη συγκεκριμένη τεχνολογία και σε άλλα έπιπλα. 

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ