Προεδρική χάρη για 53 κρατούμενους των Κεντρικών Φυλακών

Ένεκα των εορτών του Πάσχα, 27 Ελληνοκύπριοι και 26 αλλοδαποί κρατούμενοι των Κεντρικών Φυλακών πήραν προεδρική χάρη και θα περάσουν τις γιορτές μαζί με τις οικογένειες τους.

 


Article featured image
Article featured image

Οι 53 κρατούμενοι, θα απολύονταν κανονικά στις 31 Ιουλίου, εντούτοις σήμερα έπειτα από την προεδρική χάρη αποφυλακίστηκαν. Σε δηλώσεις της στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Διευθύντρια των Φυλακών Άννα Αριστοτέλους ανέφερε ότι ο σχετικός κατάλογος των κρατουμένων ετοιμάστηκε με βάση τα κριτήρια που έθεσε ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας, ο οποίος τον ενέκρινε και στη συνέχεια τον απέστειλε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την τελική έγκριση, σύμφωνα με το Σύνταγμα.

Όπως ξεκαθάρισε η κα. Αριστοτέλους απονομή χάριτος δεν δίδεται σε όσους έχουν καταδικαστεί και εκτίουν ποινή φυλάκισης για αδικήματα φόνου ή απόπειρας φόνου, ανθρωποκτονίας, εμπορίας ναρκωτικών και για αδικήματα σεξουαλικής φύσεως. Ανέφερε, επίσης, ότι στον κατάλογο των κρατουμένων περιλαμβάνονται και δύο Ελληνοκύπριοι εναντίον των οποίων εκκρεμούν εντάλματα προστίμου.

Όπως είπε, ο ένας εξ αυτών αποφυλακίστηκε σήμερα μετά την υλοποίηση του διακανονισμού που συμφωνήθηκε με τη Νομική Υπηρεσία, ενώ ο δεύτερος συνεχίζει να κρατείται στις Φυλακές, αφού δεν μπόρεσε να καταβάλει το ποσό του διακανονισμού ύψους €1300 που χρωστά για διατροφές.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ