Έκθεση ζωγραφικής και σχεδίου της Αζνίβ Παπαζιάν

Μια άκρως ενδιαφέρουσα και σημαντική έκθεση ζωγραφικής και σχεδίου θα φιλοξενήσει η γκαλερί Γκλόρια από τις 26 Απριλίου μέχρι τις 9 Μαΐου, την έκθεση της Αζνίβ Παπαζιάν.

 


Article featured image
Article featured image

Η Αζνίβ γεννήθηκε στην Κύπρο από Αρμένιους γονείς που ήρθαν εδώ μετά τη σφαγή των Αρμενίων από τους Τούρκους.

Ασχολείται σοβαρά με την ζωγραφική από τις αρχές της δεκαετίας του ’80, αρχίζοντας μαθήματα στη σχολή ζωγραφικής του Ανδρέας Χαραλάμπους. Με την πάροδο του χρόνου διεφάνη ότι η Τέχνη κατέκτησε εξ’ ολοκλήρου την Αζνίβ, η οποία εγκατέλειψε οτιδήποτε άλλο στη ζωή της, εγκατέλειψε και τη θέση της καθηγήτριας στη Σχολή Μελκονιάν και από τότε ασχολείται αποκλειστικά με την Τέχνη.

Με ένα εξαίρετο τρόπο η Αζνίβ δένει τις γνώσεις που πήρε από τη Σχολή, με ιδιαίτερα επιλεγμένες αναφορές στην σπουδαία Τέχνη της Αρμενίας, αρχίζοντας από τα παλιά και καταλήγοντας στους δύο μεγάλους ζωγράφους, τον Μαρτίρος Σαριάν και τον Μηνάς Αβετισιάν.

Αυτό της έδωσε την ευκαιρία να δημιουργήσει ένα δικό της προσωπικό στυλ, μιαν ολότελα δική της γραφή, θα έλεγα. Μια γραφή ιδιαίτερα εκφραστική, δυναμική και πολύ ενδιαφέρουσα.  Είναι μια γραφή εξπρεσιονιστική που κινείται σε μια ευρεία γκάμα από τον εικονικό μέχρι και τον ανεικονικό εξπρεσιονισμό.

Τα θέματά της είναι πάντα σχεδόν από τον κόσμο που την περιβάλλει, μέσα στον οποίο ζει και κινείται. Ο άνθρωπος, τα αντικείμενα, το τοπίο ή και όλα μαζί. Είναι όμως άκρως ενδιαφέρον το γεγονός ότι πολλές φορές αναγνωρίζεις το κυπριακό τοπίο, το κυπριακό στοιχείο να ενυπάρχει στο έργο της και την ίδια στιγμή να νιώθεις και το αρμένικο αίμα στην κάθε πινελιά της και αυτά τα δύο να δένονται αρμονικά σε όλο της το έργο.

 

Πληροφορίες για την έκθεση:


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ