Κεντρικό Δελτίο στην Κύπρο παρουσίασε σκηνή από κωμωδία ως αληθινή είδηση

Σαφώς και δεν έγινε επίτηδες αλλά…

 


Article featured image
Article featured image

Στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων, ο Alpha Κύπρου, παρουσίασε χθες Πέμπτη ένα βίντεο όπου ένα κατά τ’ άλλα συμπαθητικό παιδάκι τραγουδάει έναν υπερβολικά μοχθηρό ύμνο, με λόγια και κατάρες που δυσκολεύεσαι να πιστέψεις ότι βγαίνουν από το στόμα ενός μικρού κοριτσιού.

Το θέμα όμως είναι πως δεν πρόκειται για άλλο ένα προπαγανδιστικό βίντεο που προέκυψε από το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν, αλλά για σκηνή από την κωμική ταινία «The Interview» (2014), με τους Σεθ Ρόγκεν και Τζέιμς Φράνκο.

 



Να πούμε πως η εν λόγω ταινία δεν παίχτηκε ποτέ στους κινηματογράφους των ΗΠΑ εξαιτίας απειλών από Βορειοκορεάτες hakers που ήταν έξαλλοι για το πώς παρουσιαζόταν ο Μεγάλος τους Ηγέτης στο φιλμ (στο οποίο δύο Αμερικανοί πήγαιναν στην Β. Κορέα για να τον δολοφονήσουν). Κυκλοφόρησε όμως online και κατέβηκε πολλές φορές, υπερνικώντας το εμπόδιο της λογοκρισίας που με τις απειλές είχε προσπαθήσει η Β. Κορέα να επιβάλλει.

Πρόκειται για μια ταινία πασίγνωστη, όπου η χιουμοριστική αρχή της (με το κοριτσάκι που τραγουδάει τον εν λόγω ύμνο) είναι σχεδόν εμβληματική.

 



Το λαθάκι όμως δεν έγινε μόνο στην Κύπρο και το Δελτίο του Άλφα με τον Θωμά Παϊσή, αφού το ρεπορτάζ μάλλον ήρθε έτοιμο από Ελλάδα. Συγκεκριμένα, πρώτοι παρουσίασαν την «είδηση», τόσο το Δελτίο του Έψιλον, με τον Νίκο Ευαγγελάτο να το συνοδεύει με τον τίτλο «Ανατριχιαστικό» αλλά και με αντίστοιχα σχόλια στον αέρα, όσο και στον Alpha Ελλάδος, με τον Αντώνη Σρόιτερ, ίσως και λίγο νωρίτερα από το Έψιλον.

Ανατριχιαστικό όντως το βίντεο, είναι όμως κωμικοτραγικό να ξέρεις πως μια σκηνή από κωμωδία παρουσιάζεται ως αληθινή είδηση στο Κεντρικό Δελτίο!

 

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ