Η «άγνωστη» πλευρά του Μονοπατιού Αφροδίτη που σφύζει από ζωή

Χωρίς αμφιβολία το μονοπάτι Αφροδίτη στον Ακάμα, αποτελεί ένα από τα πιο όμορφα τοπία της Κύπρου, που αξίζει να τα περπατήσετε ανάποδα έστω και μια φορά.

 


Article featured image
Article featured image

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ομάδα Cyprus From Air, η οποία έκανε πρόσφατα τη συγκεκριμένη διαδρομή παρέα με 400 άτομα, όποιος θέλει να απολαύσει πραγματικά το τοπίο πρέπει να ακολουθήσει την κατεύθυνση που έχει θέα προς τη θάλασσα, και απότομες ανηφοριές.

«Είναι εντυπωσιακό πόσο αλλάζει η βλάστηση και η μορφολογία του εδάφους, από τη μια πλευρά του βουνού μέχρι την άλλη. Η μια είναι άγρια και η άλλη επειδή την «χτυπάει» η θαλασσινή αύρα έχει εντελώς διαφορετική όψη», αναφέρει η Cyprus From Air.

Οι απότομες ανηφοριές με υψομετρική διαφορά περίπου 500 μέτρα στη Μούττη της Σωτήρας, σου κόβουν την ανάσα, με την πλευρά του βουνού η οποία είναι κρυμμένη από τη θάλασσα και τον άνεμο να σφύζει από ζωή.

Εκεί μπορεί κάποιος να βρει, εκτός από εκπληκτικά είδη χλωρίδας, και διάφορα έντομα και πουλιά, τα οποία κρύβονται εκεί να για προστατευτούν από τις έντονες καιρικές συνθήκες. 

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ