Το εναλλακτικό «Ως Πολλάτε Λακκιρτίν», επιστρέφει στο Αυγόρου

Μια πρωτοβουλία της θεατρικής νεανικής ομάδας «Δημιουργείν» η οποία αποτελείται από νέους από το Αυγόρου, αλλά και την υπόλοιπη επαρχία Αμμοχώστου, το εναλλακτικό φιλανθρωπικό καφενείο «Ως Πολλάτε Λακκιρτίν», λειτούργησε για πρώτη φορά στις 24 Απριλίου 2016 στο Εθνογραφικό Μουσείο Αυγόρου.

 


Article featured image
Article featured image

Έπειτα από μια μικρή παύση, η ενδιαφέρουσα αυτή πρωτοβουλία επέστρεψε χθες το Σάββατο του Λαζάρου και πάλι στο Εθνογραφικό Μουσείο του Αυγόρου, ένα επιβλητικό αγροτόσπιτο του Αδάμου Κούτρα, κτίσμα του 1925, όπως ενημερωθήκαμε από το sotiranews.com.

 

ΕΝΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΣΤΟ ΑΥΓΟΡΟΥ ΓΙΑ ΛΑΚΚΙΡΤΙΝ



Όλα τα καθαρά έσοδα από τη λειτουργία του καφενείου θα διατίθενται για φιλανθρωπικούς σκοπούς, ενώ παράλληλα, με την πρωτοβουλία αυτή, το μουσείο θα γεμίσει ζωή με δωρεάν ξενάγηση στους επισκέπτες, αφού αυτό αντιπροσωπεύει και το όνομα του καφενείου, με το «λακκιρτίν» που σημαίνει κουβεντολόι.  

 



Την καλλιτεχνική και κατασκευαστική επιμέλεια ανέλαβε ο Νικόλας Ροτσίδης, πάρα πολλοί κάτοικοι του Αυγόρου προσφέρουν εδέσματα και αντικείμενα για την λειτουργία του Καφενείου και φυσικά την υλοποίηση της ιδέας και την επάνδρωση της καφετέριας ανέλαβαν τα παιδιά της θεατρικής ομάδας «Δημουργείν». 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ