Βραβεύτηκε ταινία που δημιούργησε το Δ’ Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού

Δύο αδελφές κι ένα άλογο, δυο φίλες που πηγαίνουν για ψώνια, μια οικογένεια, ένα σκυλί που ζητά απεγνωσμένα προσοχή από ένα αγόρι, ένα κορίτσι που γνωρίζει ένα αγόρι στο διαδίκτυο κι ένας ξάδελφος από το Birmingham.

 


Έξι ιστορίες με ένα κοινό τέλος, το οποίο στοχεύει στο να προβληματίσει τον θεατή.

Η ταινία είναι σπονδυλωτή και παρουσιάζει έξι παράλληλες ιστορίες που έχουν ως κοινό θέμα την υπερβολική προσήλωση του σύγχρονου ανθρώπου στην εικονική πραγματικότητα μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η οποία έχει ως αποτέλεσμα την έλλειψη πραγματικής και ουσιαστικής επικοινωνίας στο επίπεδο της πραγματικής ζωής.

Μια δημιουργία των παιδιών της Στ’1 τάξης του Δ΄ Δημοτικού Σχολείου Λεμεσού (ΚΒ) σε συνεργασία με την Στ’  τάξη του σχολείου της Ελληνικής Παροικίας Greek School of Ayia Triada Birmingham. Όλες οι σκηνές, διαδραματίζονται στη Λεμεσό, εκτός από μία που έχει γυριστεί στο Birmingham.

Στην ταινία παρουσιάζονται και μακρινά πλάνα της επίχωσης της Λεμεσού από drone, ως ευγενική χορηγία του Ευτύχη Μπλέτσα (Happy Traveller).

Την Τετάρτη, 5 Απριλίου 2017 ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του 7ου Διεθνούς Μαθητικού Διαγωνισμού Ταινιών Μικρού Μήκους, με την ταινία των παιδιών  «Σύνδεση 6G: 6 Ιστορίες Επικοινωνίας», να κερδίζει δύο βραβεία. Ένα στην κατηγορία «Μυθοπλασία» και ένα στην κατηγορία «Εξώφυλλο / Κινηματογραφική Αφίσα».

 Βραβεύτηκαν συνολικά 4 ταινίες σε κάθε κατηγορία. Η σειρά των βραβείων δεν ανακοινώθηκε ακόμη, διότι θα ακολουθήσει το βραβείο κοινού και οι διοργανωτές δεν θέλουν να προδιαθέσουν το κοινό ως προς τη σειρά με την οποία έχουν κατατάξει τις 4 ταινίες.

Η ταινία θα διεκδικήσει και αυτό το βραβείο.  Η ταινία θα λάβει μέρος επίσης και στον διαγωνισμό για παιδικές ταινίες μικρού μήκους στο  36th Uppsala International Short Film Festival, 23 – 29 Οκτωβρίου 2017. 


Σχετικα

Μαντέψτε πού μπορεί να έκρυψε ναρκωτικά ο τύπος της εικόνας για να περάσει τον έλεγχο του αεροδρομίου

Η πιο αέρινη μουσική γιορτή του καλοκαιριού επιστρέφει για έκτη χρονιά

Η συγκλονιστική αποκάλυψη του Buzzfeed για τον τρόπο που αντιμετώπισαν gay πρόσφυγες στην Αυστραλία

Απόψε «παίζει» πανσέληνος και μερική έκλειψη Σελήνης ορατή από την Κύπρο με γυμνό μάτι

Επιστρέφει 20 χρονιά μετά

Αν ζεις σε κάποια γειτονιά της Λεμεσού, φέτος το καλοκαίρι, θα βιώσεις κάτι ξεχωριστό