Ο «Φον Δημητράκης» στη Λευκωσία για 6 παραστάσεις

Οι Αντι-Δρώντες ανεβάζουν το έργο του Δημήτρη Ψαθά «Φον Δημητράκης», σε σκηνοθεσία του Βασίλη Χατζηστυλλή.

 


Article featured image
Article featured image

Η πρεμιέρα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 20 Μαΐου και ώρα 20.30 στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη», στη Λευκωσία.

Θα ακολουθήσουν άλλες πέντε προγραμματισμένες παραστάσεις στον ίδιο χώρο, στις 21, 22, 23, 24 και 25 Μαΐου.

Στο πιάνο η Γεωργία Μαζέρη και στο βιολί η Άντρη Χατζηευαγγέλου.

Η Θεατρική Ομάδα Αντι-Δρώντες διακρίθηκε στο 29ο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου του ΘΟΚ, με το πολύ τιμητικό Πρώτο Βραβείο, για τη θεατρική της παραγωγή «Ξενοδοχείον Ο Παράδεισος».

Λίγα λόγια για το έργο

Πρόκειται για ένα έξοχο και άκρως επίκαιρο θεατρικό έργο του Δημήτρη Ψαθά, το οποίο γράφτηκε το 1946. Ο «Φον Δημητράκης» είναι ένα κείμενο τραγικό, με ποικίλα εμβόλιμα κωμικά στοιχεία, το οποίο αφήνει διαρκώς την αίσθηση ότι γράφτηκε στις μέρες μας. Το μεγάλο όνειρο του Δημήτρη Χαρίτου, στα χρόνια της γερμανικής κατοχής στην Ελλάδα (1941-1944), είναι να γίνει, πάση θυσία, ένας υψηλός κρατικός αξιωματούχος. Στο βωμό των πολιτικών του φιλοδοξιών, ο «ήρωας» ή καλύτερα ο «αντι-ήρωας» του Ψαθά δε διστάζει να πουλήσει ως και τη ψυχή του στο διάβολο και να προσκυνήσει τους Γερμανούς κατακτητές, προκειμένου να ανέλθει, με το όποιο τίμημα, στη λατρεμένη εξουσία. Προς αυτή την κατεύθυνση, επιστρατεύει κάθε δυνατό μέσον, αγνοώντας ωστόσο ότι τα δύο του παιδιά, ο Αλέκος και η Άννα, συμμετέχουν ενεργά στην Αντίσταση. Όταν πια ανεβαίνει στην πολυπόθητη καρέκλα του Υπουργείου Κρατικής Ασφαλείας, τα πράγματα ανατρέπονται εντελώς απροσδόκητα και ο ίδιος παραμένει τραγικά μετέωρος, έχοντας να αντιμετωπίσει ένα μεγάλο δίλημμα: να επιλέξει ή την υψηλή του θέση, ή την τιμή της πατρίδας.

Γενική είσοδος: €10

Το έργο είναι κατάλληλο για όλους.

Τηλέφωνο κρατήσεων: 96462213 (μεταξύ των ωρών 10:00-13:00 και 16:00-19:00)

*Απαραίτητη η προκράτηση θέσεων, ωστόσο οι θέσεις δίνονται με τη σειρά προσέλευσης στο θέατρο. Οι θεατές πρέπει να βρίσκονται στο θέατρο μέχρι τις 20.10 το αργότερο, γιατί στις 20.30 κλείνουν οι θύρες.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ