Με αυτό τον (σκληρό) τρόπο αντιμετωπίζουν τους gay στην Τσετσενία [ΒΙΝΤΕΟ]

Όταν διαβάσαμε πρώτη φορά το ρεπορτάζ, ότι στην Τσετσενία ανοίγουν στρατόπεδα συγκέντρωσης για ομοφυλόφιλα άτομα, έμοιαζε με ένα πολύ κακόγουστο αστείο.

 


Article featured image
Article featured image

Κακόγουστο γιατί οι μνήμες του ΒΠΠ’ παραμένουν ακόμη νωπές για πολλούς, και αστείο γιατί κανένας νοήμων νους δεν μπορεί να συλλάβει πως στον 21ο αιώνα, υπάρχουν ακόμη άνθρωποι, περιοχές και μέρη τα οποία θεωρούν την ομοφυλοφιλία ως μίασμα και τους gay ως κοινούς εγκληματίες, τους οποίους βασανίζουν και σκοτώνουν.

Και όμως ισχύουν και τα δύο και το χειρότερο είναι ότι κανένας διεθνής φορέας μεμονωμένα ή οργανωμένα αναλαμβάνει δράση για να θέση ένα τέλος σε αυτή την απάνθρωπη κατάσταση.

Το «Unchechen» είναι μια ταινία μικρού μήκους, η οποία καυτηριάζει την γενοκτονία ομοφυλοφίλων που επιχειρείται αυτή τη στιγμή στην Τσετσενία και την αναλγησία της διεθνούς κοινότητας.

Το βίντεο δημιουργήθηκε από την digitalSTAGE και την βραβευμένη εταιρία παραγωγής Inkbrew Productions και εξιστορεί την βασανιστική ιστορία της φυλάκισης και των ανακρίσεων ενός gay άντρα, ο οποίος κατάφερε να δραπετεύσει από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι gay άντρες στην Τσετσενία, δεν βασανίζονται μόνο στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, αλλά και στο ίδιο τους το σπίτι, αφού θεωρούνται ντροπή για την κοινωνία.



«Τρία μόνο πράγματα μπορούν να συμβούν σ’ ένα gay στην Τσετσενία. Να φύγει, να αυτοκτονήσει ή να σκοτωθεί…»

 

Unchechen from digitalSTAGE on Vimeo.

 

*Όσοι το επιθυμούν μπορούν να βοηθήσουν προσφέροντας ένα χρηματικό ποσό στο Rainbow Railroad.  


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ