Λίγες βροχές και ξηρές καταιγίδες θα επηρεάζουν σήμερα την Κύπρο

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος έως συννεφιασμένος με ελαφριές κυρίως βροχές κατά διαστήματα. Αργότερα αναμένονται και τοπικές καταιγίδες, οι περισσότερες από τις οποίες θα είναι ξηρές.

 


Article featured image
Article featured image

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί έως νοτιοδυτικοί 2 έως 4 μποφόρ και στα νοτιοανατολικά παράλια ανατολικοί έως νοτιοανατολικοί 3-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 29 βαθμούς στο εσωτερικό, 25 έως 26 βαθμούς στα δυτικά και βόρεια παράλια, 26 έως 27 βαθμούς στα νότια και ανατολικά παράλια και 16 βαθμούς στη χιονίστρα.

Απόψε ο καιρός θα είναι μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές ή και μεμονωμένη καταιγίδα, κυρίως στο δυτικό μισό του νησιού. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως βορειοδυτικοί ασθενείς 2 έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 16 με 17 στα παράλια, και στους 7 στη χιονίστρα.

Αύριο Παρασκευή και το Σάββατο αυξημένες νεφώσεις θα δίνουν σε αρκετές περιοχές βροχές και καταιγίδες. Σ’ αυτό το διάστημα αναμένεται να επηρεαστεί το μεγαλύτερο μέρος, ίσως και ολόκληρο το νησί.  Τοπικές βροχές θα παρατηρούνται και τις βραδινές ώρες κυρίως στα δυτικά-βορειοδυτικά τμήματα του νησιού. Οι καταιγίδες θα είναι τοπικά έντονες με χαλάζι. 

Την Παρασκευή θα επηρεαστούμε επίσης από αραιή σκόνη. Η θερμοκρασία σημειώνει αισθητή πτώση και θα κυμαίνεται κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Την Κυριακή ο καιρός βελτιώνεται αλλά στα ορεινά δεν αποκλείεται μεμονωμένη βροχή το απόγευμα. Άνοδος της θερμοκρασίας.

Από τη Δευτέρα νέα αστάθεια επηρεάζει την περιοχή, με τοπικές βροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας.

 

*Για συνεχή ενημέρωση στο kitasweather.com


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ