«Είναι ‘αυτοί’ που γράφουν ‘ψόφος’ για τον πρόσφυγα και οι ‘άλλοι’ που τρέχουν να βοηθήσουν»

«Αυτοί» και οι «Άλλοι». Aυτοί που κρίνουν και κατηγορούν και οι άλλοι που βοηθούν, που συμπονούν, που σκέφτονται. 

 


Article featured image
Article featured image

Η Τατιάνα Ηρακλέους, συχνά αναρτά στην προσωπική της σελίδα στο Facebook διάφορα άρθρα τα οποία αφορούν την ευημερία των ζώων και θέματα που αφορούν την αποδοχή των ανθρώπων με διαφορετικό προσανατολισμό ή σεξουαλική ταυτότητα, όπως επίσης και την υποστήριξη των ΛΟΑΤΙ προσώπων, αφού η ίδια είναι ενεργό μέλος της ACCEPT Κύπρου.

Με αφορμή το επικείμενο Cyprus Pride Parade 2017 το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 28 Μαΐου, η Τατιάνα θέλησε να σχολιάσει ένα φαινόμενο το οποίο βρίσκεται σε έξαρση τα τελευταία χρόνια, κυρίως λόγω της ανωνυμίας που προσφέρει το διαδίκτυο και η ασφάλεια της οθόνης του υπολογιστή/κινητού μας.

Ένα κείμενο το οποίο αναμφίβολα περιγράφει την περίεργη πραγματικότητα στην οποία ζούμε. Μια πραγματικότητα την οποία κάποιοι έχουν αναγάγει σε αποδεκτή κανονικότητα, επιθυμώντας μάλιστα να την επιβάλλουν σε όλη την κοινωνία.


Αν δεν νοιαστούμε τους «άλλους», καμία θετική αλλαγή δεν θα συμβεί στον κόσμο!


Πιο κάτω αυτούσιο το κείμενό της, όπως ανέβηκε στο facebook με τον τίτλο «Μίλα με Αγάπη!».

 

Μίλα με Αγάπη!

Είναι τόσοι πολλοί «αυτοί» στις μέρες μας που κρύβονται πίσω από αληθινά και ψεύτικα προφίλ και σκορπούν το μίσος…

Είναι «αυτοί», που ποτέ πραγματικά δεν νοιάστηκαν ούτε για τους «δικούς» τους, ούτε για τους «ξένους», ούτε για τους «όμοιούς» τους, ούτε για τους «διαφορετικούς».

Είναι «αυτοί», που κάτω από ένα δημοσίευμα, που αναφέρει πως ένα προσφυγόπουλο εισήχθη στο νοσοκομείο γιατί λιμοκτονούσε, θα γράψουν «Εμείς δεν έχουμε μωρά που πεινούν;».

Είναι «αυτοί», που κάτω από ένα δημοσίευμα πως σκοτώθηκε μια μάνα στα κατεχόμενα με το μωρό της, θα γράψουν «ΨΟΦΟ! Τούρκος καλός μόνο νεκρός!»

Είναι «αυτοί», που κάτω από το δημοσίευμα πως βυθίστηκε μια βάρκα προσφύγων και πνίγηκαν πολλοί, μεταξύ των οποίων και παιδιά, θα γράψουν «Είναι όλοι τους τρομοκράτες! Έπρεπε να τους βυθίζουν όλες τις βάρκες, να μην μείνει ένας!»

Είναι «αυτοί», που κάτω από ένα δημοσίευμα που αφορά ΛΟΑΤΙ θέματα, θα εξυμνήσουν το καθεστώς της Τσετσενίας (του σήμερα) και του Χίτλερ (του παρελθόντος) και θα σκορπίσουν «ευχές καρκίνου»!

Είναι «αυτοί», που φωνάζουν συνεχώς πως οι ξένοι μας παίρνουν τις δουλειές μας.

Είναι «αυτοί», που κάτω από το δημοσίευμα πως βασανίστηκε ένα ζώο μέχρι θανάτου, κάνουν «αστειάκια»…

 

Πως είναι να μεγαλώνεις (με) ένα γουρούνι και ένα γαϊδούρι στο σπίτι [βίντεο & φωτογραφίες]



 

Δεν απελπίζομαι όμως… Γιατί μπορεί να υπάρχουν «αυτοί» και να ζουν ανάμεσά μας, όμως είναι και οι «άλλοι»…

Οι «άλλοι», που ποτέ δεν νοιάστηκαν για την εθνικότητα του μωρού που λιμοκτονούσε και βοήθησαν όπως μπορούσαν.

Οι «άλλοι», που όταν έμαθαν πως πέθανε μια μάνα με το μωρό της, ένιωσαν ένα κόμπο στο στομάχι και εξέφραζαν την θλίψη τους.

Οι «άλλοι», που έσπευσαν στους καταυλισμούς των προσφύγων για να βοηθήσουν και να προσφέρουν ανακούφιση και αγάπη σε αυτούς τους βασανισμένους ανθρώπους, που κατάφεραν να ξεφύγουν από τη φρίκη του πολέμου.

Οι «άλλοι» που αγαπούν τους συνανθρώπους τους, ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού. Που δεν θέλουν να ζουν μια ζωή στην καταπίεση για την «εξυπηρέτηση» της ψευτοπουριτανιστικής κοινωνίας μας.

Οι «άλλοι» που βλέπουν στους «ξένους» εργάτες τον άνθρωπο και βάζουν τον εαυτό τους στη θέση τους.

Οι «άλλοι» που εργάζονται εθελοντικά και ακούραστα στα καταφύγια και συμπεριφέρονται με αγάπη και συμπόνια στα τετράποδα.

Σε όλους αυτούς τους «άλλους», είναι αφιερωμένο το φετινό Pride.  Σε όλους αυτούς τους «άλλους» που μιλούν και ζουν με αγάπη! Έμπρακτα όμως! Γιατί αν δεν νοιαστούμε τους «άλλους», καμία θετική αλλαγή δεν θα συμβεί στον κόσμο! Στις 28 Μαΐου 2017 λοιπόν, δίνουμε όλοι το παρών μας στον Δημοτικό Κήπο…και Μιλούμε με ΑΓΑΠΗ!



11 καλλιτέχνες από Κύπρο και Ελλάδα τραγουδούν φέτος στο Cyprus Pride Days 2017


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ