Ένας Έλληνας αστυνομικός και ένας Ιμάμης λένε ανοιχτά ότι είναι gay

Την ώρα που η μουσουλμανική θρησκευτική κοινότητα δηλώνει με πάθος πως όσοι είναι ομοφυλόφιλοι πρέπει να βασανίζονται, να σκοτώνονται ή ακόμα και να θάβονται ζωντανοί και η ελληνική κοινωνία -η θεωρητικά πιο προοδευτική- θεωρεί αδύνατο το γεγονός να είναι κάποιος gay και να μπορεί να υπηρετεί το ίδιο άξια με έναν straight, πόστα όπως αυτό του αστυνομικού, του πυροσβέστη και άλλες παρόμοιες «αντρικές» δουλειές, ο Ludovic Mohammed Zahed και ο Μιχάλης Λώλης, μιλάνε ανοιχτά για την ομοφυλοφιλία τους στηρίζοντας όχι μόνο την επιλογή τους, αλλά και την επιλογή χιλιάδων ανθρώπων που φοβούνται και μόνο στην ιδέα να αποκαλύψουν αυτό που πραγματικά είναι.

 


Ο Ludovic είναι ο πρώτος Ιμάμης στην Ευρώπη που αποκαλύπτει την σεξουαλική του ταυτότητα, το ίδιο και ο αστυνομικός στο επάγγελμα Μιχάλης, στην Ελλάδα. Και οι δύο το κάνουν με τον ίδιο σκοπό, χωρίς να γνωρίζονται μεταξύ τους, χωρίς να έχουν κάποια σχέση, θέλουν όμως να σπάσουν τα ταμπού και τα στερεότυπα που μας κρατάνε κλειδωμένους στον μικρόκοσμο μας.

Οι δύο αυτοί άνθρωποι θέλησαν να μιλήσουν δημόσια και να πουν όσα οι άλλοι θέλουν να κρύψουν. Να μιλήσουν για τους φόβους τους, τον ρατσισμό, την περιθωριοποίηση, τον πόλεμο και τις αντιδράσεις του κόσμου.

Δύο ανθρώπινες ιστορίες, που πρέπει να γίνουν παράδειγμα για την κοινωνία, για εσένα, για εμένα. 

Η ομιλία του αστυνομικού Μιχάλη Λώλη στο TEDxThessaloniki

Ο Ιμάμης Ludovic Mohammed Zahed σε δημόσια ομιλία του, μπροστά στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ARTE


Σχετικα

Γιατί στη Σαντορίνη μαγειρεύουν και τρώνε λεοντόψαρα και γερμανούς;

Η μοναδικότητα της μικρής πουά ζέβρας που εντοπίστηκε ελεύθερη στην Αφρική

Γιατρός στην Κρήτη τραγουδά στους ασθενείς σε ογκολογική κλινική

Η 19χρονη Ariauna ήθελε απλώς να κάψει τα γράμματα του πρώην της

Το Ποτάμι επιστρέφει το μισό εκατομμύριο της κρατικής χορηγίας που είχε πάρει για τις εκλογές

Έρχεται μεταθανάτιο άλμπουμ για τον Leonard Cohen