Ένας Έλληνας αστυνομικός και ένας Ιμάμης λένε ανοιχτά ότι είναι gay

Την ώρα που η μουσουλμανική θρησκευτική κοινότητα δηλώνει με πάθος πως όσοι είναι ομοφυλόφιλοι πρέπει να βασανίζονται, να σκοτώνονται ή ακόμα και να θάβονται ζωντανοί και η ελληνική κοινωνία -η θεωρητικά πιο προοδευτική- θεωρεί αδύνατο το γεγονός να είναι κάποιος gay και να μπορεί να υπηρετεί το ίδιο άξια με έναν straight, πόστα όπως αυτό του αστυνομικού, του πυροσβέστη και άλλες παρόμοιες «αντρικές» δουλειές, ο Ludovic Mohammed Zahed και ο Μιχάλης Λώλης, μιλάνε ανοιχτά για την ομοφυλοφιλία τους στηρίζοντας όχι μόνο την επιλογή τους, αλλά και την επιλογή χιλιάδων ανθρώπων που φοβούνται και μόνο στην ιδέα να αποκαλύψουν αυτό που πραγματικά είναι.

 


Article featured image
Article featured image

Ο Ludovic είναι ο πρώτος Ιμάμης στην Ευρώπη που αποκαλύπτει την σεξουαλική του ταυτότητα, το ίδιο και ο αστυνομικός στο επάγγελμα Μιχάλης, στην Ελλάδα. Και οι δύο το κάνουν με τον ίδιο σκοπό, χωρίς να γνωρίζονται μεταξύ τους, χωρίς να έχουν κάποια σχέση, θέλουν όμως να σπάσουν τα ταμπού και τα στερεότυπα που μας κρατάνε κλειδωμένους στον μικρόκοσμο μας.

Οι δύο αυτοί άνθρωποι θέλησαν να μιλήσουν δημόσια και να πουν όσα οι άλλοι θέλουν να κρύψουν. Να μιλήσουν για τους φόβους τους, τον ρατσισμό, την περιθωριοποίηση, τον πόλεμο και τις αντιδράσεις του κόσμου.

Δύο ανθρώπινες ιστορίες, που πρέπει να γίνουν παράδειγμα για την κοινωνία, για εσένα, για εμένα. 





Η ομιλία του αστυνομικού Μιχάλη Λώλη στο TEDxThessaloniki





Ο Ιμάμης Ludovic Mohammed Zahed σε δημόσια ομιλία του, μπροστά στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ARTE


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ