Ο Δημήτρης Μακρής γράφει για τη μαγεία στο reunion της Ελλοπίας

Τρεις συναυλίες, σε ένα κατάμεστο από κόσμο και αναμνήσεις Downtown, 20 χρόνια μετά που η Ελλοπία έκλεισε και μαζί της έκλεινε και ένας κύκλος σε ότι αφορά στη νυχτερινή διασκέδαση του νησιού.

 


Article featured image
Article featured image

Λίγες μέρες μετά το τρίτο και τελευταίο live, και ενώ το facebook έχει γεμίσει κυριολεκτικά με φωτογραφίες και post που ζωντανεύουν εκ νέου το θρυλικό liveάδικο της πρωτεύσουας, ο Δημήτρης Μακρής, ο ένας εκ των εμπνευστών τόσο της Ελλοπίας όσο και του reunion, γράφει στο facebook για τη μαγεία, όπως ο ίδιος τη χαρακτηρίζει.

 

«Είναι κάποιες φορές που τα τραγούδια και οι ήρωες τους ζωντανεύουν περισσότερο από ποτέ μπροστά στα ματιά σου μα κυρίως μέσα σου. Λες και τραγουδήθηκαν εκατοντάδες φορές περιμένοντας αυτή τη μία φορά που θα απελευθερωθούν από τα ξόρκια. Πριν λίγες νύχτες, ο "πατέρας" όλων μας, ο Μπάτης, βγήκε ευθυτενής από το σκοτεινό και μυστικό κατώι και αντίκρισε το ολόγιομο μαγιάτικο φεγγάρι… Ο φίλος -αν ξωτικό πάνω στην μοτοσυκλέτα- δεν τριγυρνούσε πια κυνηγημένος, από τα άγρια "σκυλιά" μιας εσωτερικά βίαιης ενηλικίωσης σε ένα παράξενο νησί. Τα σκυλιά έτρεχαν χαρούμενα μπροστά του λες και του άνοιγαν τον δρόμο, λες και του έκαναν παρέα. Ο Γουίλι δεν κινδύνευσε ποτέ από την μποτίλια του Ισπανού. Λάθος καταλάβαμε! ο Ισπανός τον έψαχνε για να μοιραστούν αγκαλιασμένοι τις τελευταίες γουλιές του μπουκαλιού. Η πιρόγα μας χώρεσε όλους, η βροχή δεν αγρίεψε ποτέ μα και ποτέ κανένας δεν τόλμησε να μας σιγοπριονίσει τα φτερά. Συναντηθήκαμε με το ένα πόδι στο σχοινί του τώρα και το άλλο πόδι στο σχοινί της μνήμης και της ανάμνησης… μα ισορροπήσαμε. Το δίχτυ από κάτω δεν το χρειαστήκαμε ποτέ. Ήταν όμορφα που ανταμώσαμε! Ευχαριστώ και εγώ εσάς για την μαγεία! Εις το επανιδείν λοιπόν!».

 

Κεντρική φωτογραφία: Θεόδωρος Δημητριάδης

 

Σχετικά άρθρα: Ένα reunion με συναίσθημα, σε πείσμα των καιρών


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ