Αυτή την εβδομάδα υποδεχόμαστε ψηλές θερμοκρασίες και σκόνη από την Αφρική

Σήμερα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος από ψηλές νεφώσεις, ενώ στην ατμόσφαιρα θα εμφανιστεί αραιή σκόνη από την Αφρική, αναφέρει το kitasweather.com

 


Article featured image
Article featured image

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί έως δυτικοί, αρχικά ασθενείς 2 έως 3 μποφόρ, αλλά σύντομα θα ενισχυθούν σε 3 έως 4 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ στα νότια και νοτιοανατολικά παράλια.

Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 31 βαθμούς στο εσωτερικό, 26 έως 28 στα παράλια και 18 στη χιονίστρα.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί έως νοτιοανατολικοί ασθενείς 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 16 βαθμούς τόσο στο εσωτερικό όσο και στα παράλια και στους 10 στη Χιονίστρα.

Αύριο Τρίτη αναμένεται πολύ ζεστός καιρός για την εποχή, με σκόνη. Κατά διαστήματα θα παρατηρούνται αυξημένες μέσες και ψηλές νεφώσεις.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε αρκετά ψηλότερα επίπεδα από τα κανονικά για την εποχή με την θερμοκρασία στο εσωτερικό να φτάνει ή να ξεπερνά τους 35 βαθμούς Κελσίου. Η κανονική θερμοκρασία για την εποχή στο εσωτερικό είναι 28 βαθμοί Κελσίου.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με λίγες ψηλές νεφώσεις. Στην ατμόσφαιρα συνεχίζει η σκόνη. Η θερμοκρασία δεν σημειώνει αξιόλογη μεταβολή σε σχέση με την Τρίτη.

Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος. Η θερμοκρασία σημειώνει μικρή πτώση, αλλά παραμένει πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Την Παρασκευή και κυρίως το Σαββατοκύριακο, αναμένονται πολύ θερμές αέριες μάζες στην περιοχή μας και θα φέρουν αισθητή άνοδο της θερμοκρασίας. 

Mε τα μέχρι στιγμής δεδομένα, η θερμοκρασία φαίνεται να φτάνει τους 37 - 38 βαθμούς στο εσωτερικό αλλά θα ξεκαθαρίσει σε 1 - 2 μέρες.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ