Γνωρίζουμε τις 58 παραλίες της Πάφου

Ξεκινώντας από την Πέτρα του Ρωμιού και καταλήγοντας στον Κάτω Πύργο (Λευκωσία), παρουσιάζονται με πλήρη περιγραφή όλα τα ενδιαφέροντα σημεία της 145 χιλιομέτρων ακτογραμμής.

 


Article featured image
Article featured image

Κεντρική φωτογραφία: Λάρα

 

Σε συνέχεια των εκδόσεων του Discovering Cyprus για τις 44 παραλίες της ελεύθερης Αμμοχώστου και τις 33 παραλίες της επαρχίας Λεμεσού, ο Αντρέας Παπαδόπουλος (διάβασε εδώ μια συνέντευξή του στη CITY) έχει ετοιμάσει αντίστοιχο βιβλίο-οδηγό για τις παραλίες της επαρχίας Πάφου, ο οποίος θα παρουσιαστεί μαζί με έκθεση φωτογραφίας, στις 17 Ιουνίου 2017, στο Λιμανάκι της Πάφου.

Ξεκινώντας από την Πέτρα του Ρωμιού και καταλήγοντας στον Κάτω Πύργο (Λευκωσία), στο βιβλίο-οδηγό παρουσιάζονται με πλήρη περιγραφή όλα τα ενδιαφέροντα σημεία της 145 χιλιομέτρων ακτογραμμής. Το κείμενο περιέχει πληροφορίες για τα μορφολογικά χαρακτηριστικά της κάθε παραλίας, την καταλληλότητά τους για παιδιά και άτομα με ειδικές ανάγκες, τις υπηρεσίες που προσφέρονται καθώς και οδηγίες πρόσβασης. Το κάθε σημείο που περιγράφεται συνοδεύεται από αντιπροσωπευτικές φωτογραφίες που έχουν παρθεί από ψηλά και επίγεια, δίνοντας έτσι μια πλήρη εικόνα στον αναγνώστη.  Στο βιβλίο δίνονται επίσης πληροφορίες για τους 4 κυριότερους παράκτιους αρχαιολογικούς χώρους, αυτούς της Παλαίπαφου (Κουκλιών), της Νέας Πάφου (Κάτω Πάφου), των Τάφων των Βασιλέων και του ΜΑΑ-Παλαιόκαστρου. Στο βιβλίο συμπεριλαμβάνεται μεγάλος χάρτης της παράκτιας ζώνης της Πάφου, όπου σημειώνονται όλες οι παραλίες και τα σημεία ενδιαφέροντος.

 ΦάροςΤο βιβλίο αναδεικνύει από πρώτο χέρι την ομορφιά της περιοχής, και παράλληλα ενημερώνει τον αναγνώστη για τους θησαυρούς που μπορεί να επισκεφτεί και να απολαύσει, όπως μυστικές παραλίες, ναυάγια, θαλασσινές σπηλιές και εντυπωσιακά πετρώματα. Μέσα από τα κείμενα και τις φωτογραφίες φανερώνεται το ευρύ φάσμα των παραλιών που προσφέρει η επαρχία Πάφου, από τις ξέβαθες, ήσυχες, αμμώδεις παραλίες μέχρι τις άγριες, βραχώδεις και απόκρημνες, με ιδιαίτερη έμφαση σε αυτές που βρίσκονται στη μαγευτική χερσόνησο του Ακάμα.

Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει σε τρεις εκδόσεις, Αγγλικά, Ελληνικά και Ρωσικά. Το βιβλίο περιέχει 132 σελίδες, έχει διαστάσεις 23Χ22 εκατοστά και θα διατίθεται σε βιβλιοπωλεία και περίπτερα. Η τιμή του βιβλίου είναι €15 με μαλακό εξώφυλλο και €20 με σκληρό εξώφυλλο.Λιμανάκι, Κάτω Πάφος

 

Η εκδήλωση, η οποία είναι ανοικτή στο κοινό, τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού. Χορηγοί είναι η Ελληνική Τράπεζα και το Caffè Nero και στηρίζεται από τον Δήμο Πάφου, την Περιβαλλοντική Οργάνωση CYMEPA και το «Γιορτάζοντας! Πάφος 2017» – Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Η παρουσίαση του βιβλίου θα πραγματοποιηθεί στο χώρο μπροστά από την είσοδο του Αρχαιολογικού Πάρκου Νέας Πάφου, δίπλα από το Λιμανάκι, το Σάββατο 17 Ιουνίου 2017, στις 20:00.  Στην εκδήλωση, η οποία είναι ανοικτή για το κοινό, θα παρουσιαστούν αντιπροσωπευτικές φωτογραφίες των παραλιών και της ακτογραμμής της επαρχίας Πάφου, οι οποίες θα εκτίθενται στον παραλιακό πεζόδρομο του Λιμανιού από την ημέρα της παρουσίασης έως τις 30 Ιουνίου 2017. Τα εγκαίνια της έκθεσης και την παρουσίαση του βιβλίου θα τελέσει ο έντιμος Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γιώργος Λακκοτρύπης.Για περισσότερες πληροφορίες: www.facebook.com/discoveringcyprus

 

Παρουσίαση Βιβλίου και Έκθεση Φωτογραφίας:

«Περιήγηση στις 58 παραλίες της επαρχίας Πάφου», από τον Αντρέα Παπαδόπουλο, Discovering Cyprus

Σάββατο, 17 Ιουνίου 2017, 20:00, μπροστά από την είσοδο του Αρχαιολογικού Πάρκου Νέας Πάφου, δίπλα από το Λιμανάκι

Έκθεση φωτογραφίας: Παραλιακός πεζόδρομος, Λιμανάκι Πάφου.

Διάρκεια: 17 Ιουνίου - 30 Ιουνίου 2017

 Παχύαμμος


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ