Πάνω από 40 βαθμούς ο υδράργυρος αυτή την εβδομάδα

Θερμές αέριες μάζες επηρεάζουν την περιοχή ενώ θερμότερες αέριες μάζες που επηρέαζαν τη δυτική Ευρώπη το τελευταίο διάστημα πλησιάζουν αργά και σταθερά την περιοχή μας από τα δυτικά, σύμφωνα με το Kitasweather.

 


Article featured image
Article featured image

Οι πολύ θερμές αέριες μάζες που επηρέαζαν το μεγαλύτερο μέρος της Δυτικής Ευρώπης την περασμένη βδομάδα, με θερμοκρασίες ρεκόρ σε κάποιες περιοχές, εκτοπίζονται από το χαμηλό βαρομετρικό που θα επηρεάσει την εκεί περιοχή προερχόμενο από τον Ατλαντικό.

Το χαμηλό αυτό βαρομετρικό σε συνδυασμό με ψηλές πιέσεις στην κεντρική μεσόγειο θα συντηρούν και θα ευνοήσουν τις θερμές αέριες μάζες να κινηθούν προς το ανατολικό μισό της μεσογείου αλλά και σε χώρες των Βαλκανίων, όπου αναμένονται εξαιρετικά ψηλές θερμοκρασίες τις επόμενες μέρες.

Σήμερα Δευτέρα ο καιρός θα είναι παντού ηλιόλουστος. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς 2-3 μποφόρ, αλλά σύντομα θα ενισχυθούν σε ασθενείς μέχρι μέτριους 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 40 βαθμούς στο εσωτερικό, 34 έως 36 στα παράλια και 25 στη χιονίστρα.

Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι έως βορειοδυτικοί ασθενείς 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 25 βαθμούς στο εσωτερικό, 24 έως 25 στα παράλια και 15 στη χιονίστρα.

Αύριο και την Τετάρτη ο καιρός συνεχίζει ηλιόλουστος και θερμός. Η θερμοκρασία δεν σημειώνει αξιόλογη μεταβολή σε σχέση με σήμερα.

Την Πέμπτη ο καιρός συνεχίζει ηλιόλουστος και πολύ θερμός. Η θερμοκρασία σημειώνει μικρή άνοδο.

Την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο η περιοχή μας θα επηρεάζεται από πολύ θερμές αέριες μάζες, με τις θερμοκρασίες στο εσωτερικό να ξεπερνούν τους 40 βαθμούς. Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα η Λευκωσία φαίνεται να φτάνει τους 42-43 βαθμούς δημιουργώντας συνθήκες έντονου καύσωνα.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ