Το Αρχαίο Ωδείο Πάφου ανάβει τα φώτα για τις «Τρωάδες»

Μετά από 2 χρόνια προετοιμασιών για τη μεγάλη παραγωγή «Τρωάδες», ήρθε η στιγμή να ανάψουν τα φώτα του Αρχαίου Ωδείου της Πάφου για τις τελικές δοκιμές του έργου.

 


Article featured image
Article featured image

Ο καταξιωμένος σκηνοθέτης Θεόδωρος Τερζόπουλος, βρίσκεται ήδη στη Κύπρο με την  πολυμελή ομάδα του για τις προετοιμασίες της πολυαναμενόμενης θεατρικής παραγωγής του Οργανισμού Πάφος2017.

Οι «Τρωάδες» ή τα «Τείχη της Ντροπής» όπως ήταν ο αρχικός τίτλος της παραγωγής, αποτέλεσαν κομβικό έργο στην υποψηφιότητα της Πάφου για τον τίτλο με τον Θεόδωρο Τερζόπουλο στη σκηνοθεσία τους. Ο ίδιος σκηνοθετεί για πρώτη φορά τις «Τρωάδες»,  με σημείο ορόσημο τα τείχη σε όλες τις εκφάνσεις τους.

Στις «Τρωάδες» συμμετέχουν ηθοποιοί από διχοτομημένες πόλεις, τη Λευκωσία, το Μοστάρ και την Ιερουσαλήμ, όπως επίσης τη Συρία και την Ελλάδα. Η μεγάλη κυρία του θέατρου, Δέσποινα Μπεμπεδέλη στο δραματικό ρόλο της Εκάβης και η ταλαντούχα και σταθερή πρωταγωνίστρια του Τερζόπουλου, Σοφία Χιλλ στο ρόλο της Ελένης.

Η παράσταση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Γιάννη Κουνέλλη, που επρόκειτο να δημιουργήσει τη σκηνική εγκατάσταση της παράστασης. Τιμώντας τη μνήμη του μεγάλου εικαστικού, ο οποίος επισκέφθηκε για αυτή την παραγωγή 2 φορές την Πάφο πριν τον θάνατο του, ο σκηνοθέτης δημιουργεί και εντάσσει εικόνες και αναφορές από το έργο του Κουνέλλη στην παραγωγή.

 

Ημερομηνίες: 7 και 8 Ιουλίου

Ώρα: 20:30

Αρχαίο Ωδείο Πάφου

Εισιτήρια: 20 & 15 ευρώ (Αγορά εισιτηρίων ηλεκτρονικά: www.soldoutticketbox.com, So Easy Stories Παγκύπρια, Time Out Store Πάφος).

Πληροφορίες: 2693 2017, www.pafos2017.eu

 Χορηγοί Επικοινωνίας: Τηλεόραση ΣΙΓΜΑ & Περιοδικό Time Out


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ