7 ανοησίες που οι άνθρωποι ακόμα πιστεύουν [συν 2 κυπριακές]

Πέθανε τελικά ο Έλβις και η Μέριλιν; Τι γίνεται με τον Michael Jackson; Μας ψεκάζουν οι Βρετανοί για να μη βρέχει στην Κύπρο;

 


Article featured image
Article featured image

Στην εποχή της υπερπληροφόρησης και της ελεύθερης πρόσβασης του καθενός στα social media, μπορείς να δεις και να διαβάσεις τα πάντα χωρίς κανένα φίλτρο και επεξεργασία, ή καλύτερα με λάθος επεξεργασία.

Και κάπου εκεί είναι που προκύπτουν οι διάφορες θεωρίες συνομωσίας και τα στημένα παιχνίδια του συστήματος τα οποία γίνονται για να μας ελέγχουν και να μας χειραγωγούν.

Μια τάση η οποία βέβαια επικρατούσε στην ανθρωπότητα διαχρονικά, αφού για κάθε μεγάλο φαινόμενο ή γεγονός υπήρχε αυτή η μερίδα που αμφισβητούσε τα πάντα και απέρριπτε κάθε απόδειξη, απλά σήμερα όλο αυτό παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις λόγω του διαδικτύου.

Οι χρήστες του Reddit δημιούργησαν πρόσφατα μια λίστα, παραθέτοντας όλα εκείνα τα γεγονότα και τις αβάσιμες παραδοξολογίες οι οποίες επικρατούν κατά καιρούς με πολλές απ’ αυτές μάλιστα να προκαλούν ανησυχία και πανικό σε όσους ανυποψίαστους τις διαβάζουν και τις υιοθετούν.

Φαινόμενα και γεγονότα που είναι αποδεδειγμένα χρόνια ή και αιώνες (επιστημονικά) δε φαίνεται να πείθουν πολλούς.

 

*Το κείμενο δημοσιεύτηκε αρχικά στο popaganda.gr

 

Τα εμβόλια της γρίπης μπορούν να σε προστατέψουν από το κοινό κρυολόγημα

Σύμφωνα με το  NHS, το εμβόλιο της γρίπης περιέχει «αδρανοποιημένα ή νεκρά στελέχη του ιού της γρίπης» και ενεργοποιεί τους αμυντικούς μηχανισμούς του οργανισμού μας , με σκοπό να δημιουργήσουν αντισώματα τα οποία θα επιτεθούν στον ιό. Το κοινό κρυολόγημα από την άλλη, αποτελεί μια μορφή ήπιας υιικής λοίμωξης. Είναι δύο διαφορετικά πράγματα.

 

Τα παιδικά εμβόλια προκαλούν αυτισμό

Μια μελέτη σε πάνω από ένα εκατομμύριο παιδιά απέδειξε πως εμβόλια, όπως το MMR δεν συνδέονται με τον αυτισμό ή με διαταραχές του φάσματος του αυτισμού, ενώ η μελέτη του Andrew Wakefield έχει αποσυρθεί και απαξιωθεί. Το αίμα μας είναι στην πραγματικότητα μπλε, και μετατρέπεται σε κόκκινο όταν έρχεται σε επαφή με το οξυγόνο 

Στην οξυγονωμένη του μορφή το αίμα – όταν δηλαδή φεύγει από τους πνεύμονες – είναι χρώματος κόκκινου. Στην αποξυγονωμένη του μορφή το χρώμα του είναι ένα βαθύ, σκούρο κόκκινο. Οι φλέβες δείχνουν μπλε, όταν το φως διαπερνά το δέρμα μας και απορροφάται και μετά αντανακλάται πίσω στο μάτι.

 

Τα χάπια αντισύλληψης μας προστατεύουν από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα

Το μοναδικό μέτρο αντισύλληψης που μπορεί να μας προστατεύσει από την μετάδοση των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων είναι το προφυλακτικό.Δες εδώ: Άλυτα μυστήρια στην Κύπρο 

Το Ολοκαύτωμα δε συνέβη ποτέ

Η άρνηση της ύπαρξης του Ολοκαυτώματος είναι μια παράνομη δήλωση στη Γερμανία· παρ’ όλα αυτά υπάρχουν ακόμα κάποιες μειονοτικές ομάδες, οι οποίες αμφισβητούν το ιστορικό γεγονός. Οι χιλιάδες άνθρωποι που πέθαναν, οι αμέτρητες μαρτυρίες, τα μνημεία και οι κυβερνήσεις είναι οι αποδείξεις που επιβεβαιώνουν πως η γενοκτονία, πάνω από 6 εκατομμύρια Εβραίων, συνέβη.

 

Το φαινόμενο της υπερθέρμανσης του πλανήτη δεν υφίσταται

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, είναι ένας εκ των υποστηρικτών αυτής της άποψης. Σε μια πρόσφατη συνέντευξή του ο ίδιος δήλωσε: «Πιστεύω τώρα πως υπάρχει κάποια διασύνδεση. Υπάρχει κάτι. Εξαρτάται από το πόσο. Εξαρτάται, επίσης, από το πόσο πρόκειται να κοστίσει στις βιομηχανίες μας. Πρέπει να γίνει κατανοητό πως οι βιομηχανίες μας δεν είναι ανταγωνιστικές αυτή τη στιγμή».

Η κλιματική αλλαγή είναι απόρροια του αναπόφευκτου «γήρατος» του πλανήτη. Το γεγονός, όμως, πως αυτές οι αλλαγές συμβαίνουν με έναν συνεχώς επιταχυνόμενο ρυθμό αποδεικνύει πως τα αυξημένα επίπεδα των αερίων του φαινομένου του θερμοκηπίου – φαινόμενο που έχει προκαλέσει το συνεχές λιώσιμο των πάγων καθώς και την εξαφάνιση διαφόρων ειδών της τροφικής αλυσίδας από τον πλανήτη – είναι ένα φαινόμενο που οφείλεται στις ανθρώπινες δραστηριότητες.

 

Η γη είναι επίπεδη

Υπάρχει μια ολόκληρη κοινότητα ανθρώπων που πιστεύουν ακόμα πως η γη είναι επίπεδη! Οι αποδείξεις για το αντίθετο είναι κάτι παραπάνω από αδιάσειστες· η σκιά της γης στο φεγγάρι κατά τη διάρκεια μιας έκλειψης,  φωτογραφίες από το διάστημα και η ύπαρξη του χρόνου στη μορφή που τον γνωρίζουμε, όλα αποδεικνύουν πως η γη είναι στρογγυλή!

 

Και 2 κυπριακές θεωρίες συνομωσίας που αγαπάμε να διαιωνίζουμε

 

#1: Μας αεροψεκάζουν οι Βρετανοί

Αν όχι η πιο αγαπημένη, σίγουρα αποτελεί από τις πιο αγαπημένες θεωρίες συνομωσίας που διατηρούμε και την οποία χρησιμοποιούμε ως αιτία για διάφορα κακά της μοίρας μας όπως η ανομβρία, οι διάφορες αρρώστιες μέχρι και για το ότι γίναμε επαναστάτες του καναπέ, αφού με τόσο ψέκασμα μας έχουν κάνει λαπάδες και δεν μπορούμε να αντιδράσουμε.

Παρόλα αυτά οι τελευταίες μελέτες του Υπουργείου Γεωργίας που έγιναν έπειτα από καταγγελία (των Οικολόγων) για Βρετανικούς αεροψεκασμούς (δες περισσότερα ΕΔΩ), απέδειξε ότι ουδεμία σχέση έχουν οι ασκήσεις των βρετανικών μαχητικών και τα λευκά ίχνη που αφήνουν στον ουρανό, με χημικούς ψεκασμούς.Αυτό το είδες; Δεν μας ψεκάζουν τελικά 

#2: Η σκόνη στην ατμόσφαιρα έρχεται από τη Συρία και είναι γεμάτη με χημικές ουσίες

Γενικά στην Κύπρο έχουμε ένα θέμα με τις χημικές ουσίες που αναπνέουμε και αυτό βγαίνει προς τα έξω. Είναι γεγονός ότι πολύ συχνά, λόγω της γεωγραφικής μας θέσης, μας επισκέπτονται κύματα σκόνης από την Αφρική, τα οποία όντως επιβαρύνουν την ατμόσφαιρα και μπορεί να προκαλέσουν αναπνευστικά και άλλα προβλήματα, κυρίως στις ευπαθείς ομάδες.

Τι συμβαίνει εδώ όμως; Η θεωρία λέει πώς όλη αυτή η σκόνη που αναπνέουμε έρχεται κατευθείαν από την Συρία και είναι γεμάτη χημικά και επιβλαβείς ουσίες που μπορεί να επιφέρουν μέχρι και θάνατο.

Ακούγεται πιστευτώ, μόνο που όπως ξεκαθαρίζει η Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου, η Κύπρος δέχεται κυρίως κύματα σκόνης από τις ερήμους της Σαχάρας, της Λιβύης και της Αιγύπτου, από ΝΔ και Νότια δηλαδή. Από Ανατολικά και συγκεκριμένα από τη Συρία, τα φαινόμενα σκόνης είναι πιο μεμονωμένα, και τυχών χημικά που μπορεί να κουβαλούν εξασθενούν στην πορεία λόγω απόστασης.Διάβασε κι αυτό: Ρωτήσαμε τη Μετ.Υπ. να μάθουμε τι συμβαίνει (επιτέλους) με τη σκόνη*Αν έχετε κι άλλους μύθους οι θεωρίες συνωμοσίας που θέλετε να καταρρίψουμε στείλτε email στο [email protected]


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ