Κυκλοφόρησε μόλις ο νέος δίσκος των Τρίο Τεκκέ

Πριν λίγο καιρό μας έδωσαν μια καλή πρόγευση απ’ αυτό που ετοίμαζαν, δημοσιεύοντας το εξώφυλλο του άλμπουμ και τρία νέα κομμάτια από το νέο δίσκο του δημοφιλούς σχήματος, με τον τίτλο «ZIVO*».

 


Article featured image
Article featured image

Έπειτα από έξι χρόνια δισκογραφικής απουσίας και αρκετό καιρό προετοιμασίας και ψαξίματος, οι Τρίο Τεκκέ είναι έτοιμοι να παρουσιάσουν τη νέα τους δισκογραφική δουλειά, σηματοδοτώντας παράλληλα και τη συνεργασία τους με τον γνωστό Αγγλο-Ιταλό ντράμερ Dave De Rose.

Η επίσημη παγκόσμια κυκλοφορία του δίσκου έγινε στις 5 Ιουνίου, ενώ στις 2 Ιουνίου το σχήμα έκανε ένα μεγάλο πάρτι στο Πρόζακ Καφενείο για να γιορτάσει την κυκλοφορία του «ZIVO»

Το «ZIVO» είναι το τρίτο άλμπουμ της μπάντας, το οποίο διαθέτει 12 κομμάτια και αποτελείται αποκλειστικά από πρωτότυπες δικές τους συνθέσεις. Ο ήχος της μπάντας ενισχύεται με ηλεκτρική κιθάρα, ηλεκτρικό μπάσο, τζουρά, τύμπανα, κρουστά και άλλα ηλεκτρονικά όργανα, δημιουργώντας ένα κοκτέιλ κράμα από ελληνικό ρεμπέτικο, afrobeat, acid rock, psychedelia και jazz.

 



 

ALBUM INFOS

Ο δίσκος «ZIVO» ηχογραφήθηκε στο Λονδίνο τον Φεβρουάριο του 2017 στο στούντιο Soundspecies, ενώ τρία από τα κομμάτια του νέου άλμπουμ είχαν ηχογραφηθεί νωρίτερα στη Λυών στο στούντιο Mikrokosm.



Για να αγοράσεις το δίσκο, πάτησε ΕΔΩ

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Με δύο διεθνώς επιτυχημένους δίσκους στο ενεργητικό του, το Τρίο Τεκκέ ανοίγει τα τελευταία χρόνια καινούριους δρόμους στον ήχο και την προσέγγιση του σύγχρονου ρεμπέτικου. Από τα πρώτα τους βήματα, όπου διασκεύαζαν κλασικά ρεμπέτικα κομμάτια στο δίσκο 'Tα Ρεγγέτικα’ (2009), μέχρι τις ηχητικές εξερευνήσεις του ‘Samas' (2011) - ένας δίσκος που τους κέρδισε την υποψηφιότητα για ‘Best Newcomer’ στα Songlines Music Awards του 2012  - το Τρίο Τεκκέ έχει υπάρξει ένα όχημα για τα μουσικά ταξίδια των πολύχρονων συνοδοιπόρων Αντώνη Αντωνίου, Λευτέρη Μουμτζή και Colin Somervell.

 

*Zivo είναι ένας όρος που χρησιμοποιούν μεταφορικά οι Trio Tekke και ο Dave De Rose, από τότε που συναντήθηκαν, θέλοντας να εκφράσουν την ελεύθερη ψυχή τους. Κυριολεκτικά ο όρος προκύπτει από την ζιβανία.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ