Το νέο λογισμικό της Apple δημιουργεί προβλήματα σε παλαιότερα iphone και ipad

To iOS 11 μάλλον θα βγει ξινό σε πολλούς χρήστες της Apple.

 


Article featured image
Article featured image

Μέσα στους επόμενους μήνες αναμένεται η νέα βελτιωμένη (;) έκδοση λογισμικού iOS 11, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία Apple κατά τη διάρκεια του συνεδρίου προγραμματιστών WWDC.

Μαζί με αυτό όμως, η εταιρεία ενημέρωσε ότι το νέο σύστημα λογισμικού θα λειτουργεί μόνο σε συσκευές που υποστηρίζουν 64-bit, κάτι που σημαίνει ότι ορισμένες εφαρμογές και παιχνίδια σε συσκευές μικρότερη χωρητικότητα θα σταματήσουν να δουλεύουν.

Το iOS 11, που αναμένεται να κυκλοφορήσει το φθινόπωρο, δεν θα είναι διαθέσιμο για τα iPhone 5 και 5C ή το iPad 4, γεγονός που σημαίνει ότι όσοι κατέχουν παλαιότερες εκδόσεις δεν θα λαμβάνουν πλέον ενημερώσεις λογισμικού ούτε για διορθώσεις ούτε για βελτιώσεις ασφαλείας.  

Αυτό δεν θα ισχύει για τα iPhone 5S και νεότερες συσκευές, οι οποίες ναι μεν θα λαμβάνουν τις ενημερώσεις παρόλα αυτά υπάρχει η περίπτωση ορισμένες εφαρμογές που έχουν στο κινητό τους να μην λειτουργούν.

Όλο αυτό προκύπτει έπειτα από την απόφαση της Apple να τερματίσει την υποστήριξη σε συσκευές και εφαρμογές στα 32-bit. Μια απόφαση που έθεσε σε εφαρμογή από το 2013.

Το νέο λογισμικό παρόλα αυτά δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα μόνο στις πιο παλιές συσκευές, αλλά και σε νεότερες εκδόσεις οι οποίες λειτουργούν στα 32-bit και δεν είναι κωδικοποιημένες να λειτουργούν στα 63-bit. Αυτές οι συσκευές θα σταματήσουν να δουλεύουν αν προχωρήσουν σε αναβάθμιση του νέου λειτουργικού συστήματος της Apple.  

 

*Πληροφορίες: Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ