Μια δεξαμενή σκέψεων και ιδεών στη Λάρνακα από νέους ανθρώπους

Οι YouthLens είναι μια ομάδα που θα λειτουργεί ως δεξαμενή σκέψεων και ιδεών με σκοπό την αναβάθμιση της Λάρνακας σε όλα τα επίπεδα.

 


Article featured image
Article featured image

Μία ομάδα νέων ανθρώπων έρχεται για να ταράξει τα λιμνάζοντα νερά.  Ξεκινώντας από τη Λάρνακα, οι YouthLens έχουν προγραμματίσει μία σειρά από δράσεις, με κίνητρο την πνευματική, επαγγελματική και κοινωνική εξέλιξη των νέων αλλά και την ενδυνάμωση της συμμετοχής τους στα κοινά δρώμενα της πόλης. Μακριά από κομματικές σκοπιμότητες, στηρίζουν την υλοποίηση των δραστηριοτήτων τους σε 3 βασικούς πυλώνες: (α) τον πυλώνα της Νεανικής Επιχειρηματικότητας, (β) τον πυλώνα των Κοινωνικών και Πολιτιστικών Ζητημάτων και (γ) τον πυλώνα του Διαλόγου και Δημόσιων Συζητήσεων.

Στις 11 Ιουνίου, στο Μουσείο Θέασης, στη Λάρνακα, ενώπιων μελών και φίλων έγινε η επίσημη παρουσίασης του YouthLens. Επίτιμοι καλεσμένοι, ο Δήμαρχος Λάρνακας κύριος Αντρέας Βύρας, ο Επίτροπος Εθελοντισμού και ΜΚΟ κύριος Γιάννης Γιαννάκη και ο Πρόεδρος Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου κύριος Παναγιώτης Σεντόνας, οι οποίοι επικρότησαν την πρωτοβουλία αυτή και μοιράστηκαν την αισιοδοξία τους για την αρχή μίας καλής συνεργασίας.

Η παρουσίαση έγινε από τα μέλη της ομάδας και ήταν σύντομη και περιεκτική. «Αποφασίσαμε να ενώσουμε τις φωνές μας, να εκφράσουμε τις ανησυχίες μας και να διεκδικήσουμε θέση στα δρόμενα της πόλης μας, παίρνοντας συγχρόνως το μερίδιο ευθύνης που μας αναλογεί», ανάφερε η Πρόεδρος της ομάδας Χλόη Κωνσταντινίδου.

 



Ενώ η Μικάελλα Καντόρ, υπεύθυνη του Διαλόγου και Δημόσιων Συζητήσεων, ανέφερε πως πολύ σημαντική θα είναι «η συνεργασία με τις τοπικές αρχές και τους άλλους φορείς επίσημους φορείς της πόλης μας». Η Αριάνα Ζάκου, υπεύθυνη των Κοινωνικών και Πολιτιστικών Ζητημάτων, μοιράστηκε τις σκέψεις της για το όραμα και τις μελλοντικές δράσεις της ομάδας, και τέλος, ο Δημήτρης Στεφανή, υπεύθυνος της Νεανικής Επιχειρηματικότητας, υποσχέθηκε πως το YouthLens θα δημιουργήσει δίαυλο επικοινωνίας για τους νέους, δίνοντάς τους την ευκαιρία να πουν τα πράγματα όπως τα βλέπουν «μέσα από το δικό τους φακό».

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ