Μαθαίνουμε ιστορίες βγαλμένες από τα κάστρα [στο Μυριστικό]

Ιστορίες για ιππότες και πριγκίπισσες, για δράκους και μύθους που υπάρχουν μέχρι και σήμερα ζωντανοί στις αναμνήσεις μας. Έτσι όπως μας τους έλεγε η γιαγιά τα βράδια, λίγο πριν κοιμηθούμε ή τα απογεύματα καθισμένοι στα γόνατα της, όταν μας ντάντευε.


Article featured image
Article featured image

Αυτούς τους μύθους θα προσπαθήσει να ξαναζωντανέψει το Κέντρο Λόγου και Τεχνών Τεχνοδρόμιο με το 2ο Φεστιβάλ Αφήγησης υπό τον τίτλο «Ιστορίες βγαλμένες απ’ τα κάστρα» το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017 (15:30 - 21:00), στο βοτανόκηπο Μυριστικό δίπλα από το Μεσαιωνικό Κάστρο Κολοσσίου.

Το Φεστιβάλ Αφήγησης δίνει την ευκαιρία σε αφηγητές που αγαπούν να μοιράζονται ιστορίες κάθε είδους, είτε από την προφορική λαϊκή παράδοση, είτε από τη λογοτεχνία, είτε καθημερινές βιωματικές ιστορίες να βρεθούν μαζί σε μια ατμόσφαιρα μυσταγωγίας για να χαρίσουν τις ιστορίες τους σε όσους αγαπούν να τις ακούνε, να ταξιδεύον με αυτές και να χαίρονται το θεραπευτικό άγγιγμα της αφήγησης.  

Είναι η γιορτή των αφηγητών όσων επιθυμούν να μοιραστούν το μυστικό τους και την ανάγκη τους να πουν ιστορίες και να γνωρίσουν ανθρώπους που αγαπούν να κάνουν το ίδιο και γίνονται κοινωνοί ως ακροατές. Θα παρουσιαστούν σειρά ιστοριών και εισηγήσεων από τις 15:30 μέχρι τις 21:00.

Οι ιστορίες απευθύνονται ως επί το πλείστο σε ενήλικο και εφηβικό κοινό. Ακολουθεί αναλυτικό πρόγραμμα και οδηγίες προσέλευσης.

Συμμετέχουν οι: Μιχάλης Πάκκος, Αγγέλα Σταύρου, Μαρία Μάρκου, Μάκης Αντωνόπουλος, Σκεύη Τσιάκκα, Φάνης Κρίγκος, Κατερίνα Βοσκαρίδου-Πάκκου, Σοφία Γεωργιάδη, Μαρίνα Σαβεριάδου, Λευτέρης Μοσχοβίας, Στάυρος Ξ. Πέτρου, Ζωή Χατζηβασιλείου, Σταυρίνος Κυριάκου, Δωρίτα Βοσκαρίδου, Κάτια Καντούρη, Πάμπος Βοσκαρίδης.

 

Καλλιτεχνική διεύθυνση: Κατερίνα Βοσκαρίδου-Πάκκου

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Χλόη Μελίδου



*Η φωτογραφία του Κάστρου Κολοσσίου είναι του Γιώργου Μιχαηλίδη

 

Είσοδος ελεύθερη, αντί εισόδου γίνονται δεκτές εισφορές για το Μουσείο Το Πλουμιστό Ψωμί

Πληροφορίες και κρατήσεις: τηλ: 99526772

 

Ηλεντρονική κράτηση, ΕΔΩ

www.technodromio.org

 

* Άνω των 7 ετών

** Ενήλικες και έφηβοι

***Ενήλικες

 

Μυριστικό: Λόρδου Βύρωνος 16, 4632 Κολόσσι, Λεμεσός

Οδηγίες: Από τον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας –Λεμεσού (Α1) συνεχίζουμε προς Πάφο (Α6), βγαίνουμε στην 2η έξοδο για Κολόσσι (Ε605), βγαίνουμε στην έξοδο Β6 (Λεωφ. Αποστόλου Λουκά προς Κολόσσι, Κάστρο), στρίβουμε στη Γρηγόρη Αυξεντίου (4ο δεξία), και μετά ακολουθώντας τη σήμανση προς το Κάστρο στις οδούς Σωκράτη Σωκράτους, Ανδρέα και Νίκου Ονησιφόρου, περνούμε κάτω από την καμάρα του Κάστρου στην Αγίου Γεωργίου, Αγίου Ευσταθίου, 1ης Απριλίου, Λόρδου Βύρωνος.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ