Πού αναμένεται να σημειωθούν βροχές σήμερα [ίσως και καταιγίδες]

Βροχές και καταιγίδες επηρεάζουν τοπικά τα δυτικά τμήματα του νησιού την τελευταία ώρα και ακολουθούν βορειοανατολική πορεία. Τις επόμενες ώρες αναμένεται να εκδηλωθούν αρκετές καταιγίδες, οι οποίες σε αρκετές περιπτώσεις θα είναι έντονες με χαλάζι.

 


Article featured image
Article featured image

Όπως αναφέρει το kitasweather, αυτό το καιρικό σκηνικό της ψεσινής τοπικής βροχής και της σημερινής πρωινής βροχής στα δυτικά, δεν είναι καθόλου συνηθισμένο για τα μετεωρολογικά δεδομένα της Κύπρου.

Ο καιρός σημειώνει πρόσκαιρη βελτίωση αλλά νεφώσεις που θα αρχίσουν να αναπτύσσονται κυρίως στη περιοχή του Τροόδους και ορεινής Πάφου αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές και καταιγίδες τις μεσημβρινές και πρώτες απογευματινές ώρες. Οι βροχές/καταιγίδες θα έχουν βόρεια κίνηση και αναμένεται να επηρεάσουν τοπικά περιοχές μέχρι τα παράλια του κόλπου της Μόρφου ή και προς τον κόλπο της Πόλης Χρυσοχούς. Μεμονωμένη βροχή ή καταιγίδα δεν αποκλείεται και σε δυτικά κυρίως τμήματα του εσωτερικού. Οι καταιγίδες σε κάποιες περιπτώσεις θα είναι έντονες με χαλάζι.

Στις υπόλοιπες περιοχές δεν αναμένονται βροχές και θα υπάρχουν μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.

Τα ποσοστά υγρασίας θα είναι πολύ αυξημένα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως νοτιοδυτικοί αρχικά 2-3 μποφόρ αλλά σύντομα θα ενισχυθούν στα 3-4 μποφόρ και στα νότια και νοτιοανατολικά παράλια 4-5 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται ελαφρώς κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και ανέλθει στους 35 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 31 έως 32 βαθμούς στα νότια και δυτικά παράλια, 32 έως 33 στα ανατολικά και βόρεια παράλια και 22 βαθμούς στη χιονίστρα.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, αλλά σταδιακά αναμένεται τοπικά να εμφανιστεί χαμηλή νέφωση και αραιή ομίχλη. Τα ποσοστά υγρασίας θα είναι πολύ αυξημένα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί έως νοτιοδυτικοί ασθενείς 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 20 βαθμούς Κελσίου τόσο στο εσωτερικό όσο και στα παράλια και 13 στη χιονίστρα.

Τη Δευτέρα αναμένονται ακόμα λίγες τοπικές βροχές ή και καταιγίδα στην περιοχή του Τροόδους και ορεινή Πάφου. Η θερμοκρασία σημειώνει άνοδο για να κυμανθεί κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Από την Τρίτη μέχρι και το τέλος της βδομάδας αναμένεται αίθριος και θερμός καιρός. Στο εσωτερικό η θερμοκρασία αναμένεται να ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου, προς τα μέσα με τέλος της εβδομάδας.



 

Πιο κάτω και η επίσημη ανακοίνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Κύπρου, με ώρα έκδοσης 11:00 π.μ. (6/8/2017)

Ασταθής αέρια µάζα επηρεάζει την ανατολική Μεσόγειο.

Σήµερα το απόγευµα τοπικά θα αναπτύσσονται νεφώσεις που αναµένεται να φέρουν βροχή η καταιγίδα µε πιθανή χαλαζόπτωση κυρίως στα ορεινά και το εσωτερικό. Οι άνεµοι θα πνέουν γενικά νοτιοανατολικοί µέχρι νοτιοδυτικοί, ασθενείς 3 µποφόρ και στα νότια παράλια µέτριοι, 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοδυτικοί και αργότερα βορειοανατολικοί, ασθενείς, 2 µε 3 µποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 22 βαθµούς στο εσωτερικό, στους 23 στα βόρεια και τα ανατολικά παράλια, στους 24 βαθµούς στα νότια και δυτικά παράλια και στους 15 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο, ο καιρός θα είναι αρχικά µερικώς συννεφιασµένος µε τοπική χαµηλή νέφωση για να καταστεί κυρίως αίθριος. Τις µεσηµβρινές και απογευµατινές ώρες, θα σχηµατιστούν τοπικές νεφώσεις που προοδευτικά θα αυξηθούν, µε πιθανότητα βροχής ή µεµονωµένης καταιγίδας κυρίως στο εσωτερικό και τα ορεινά. Οι άνεµοι θα καταστούν νοτιοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη και στα νότια παράλια το απόγευµα παροδικά µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 35 βαθµούς στο εσωτερικό, στους 33 στα παράλια και στους 25 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τρίτη, την Τετάρτη και την Πέµπτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει άνοδο.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ