Φίλα με βρώμικα [και κυρίως φίλα με σωστά]

Έξι βασικά λάθη που κάνουμε όταν φιλάμε και χαλάμε τη φάση.

 


Article featured image
Article featured image

Για κάποιους, ένα καλό φιλί αντιστοιχεί με πολλαπλούς οργασμούς. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τη σημαντικότητα ενός πετυχημένου φιλιού στο pre-game, αφού καθορίζει και προϊδεάζει για πολλά και κυρίως γι’ αυτά που θα ακολουθήσουν.

Αντίθετα, ένα κακό και αποτυχημένο φιλί μπορεί να καταστρέψει κάθε ερωτική επιθυμία και να διαλύσει το ροζ ερωτικό σου συννεφάκι.

Η Λίνα Ρόκου, γράφει στο popaganda.gr για τα βασικά λάθη που όλοι κάνουμε ή όλοι κάναμε στα φιλιά που δώσαμε κατά καιρούς και μας εξηγεί πώς να τα αποφεύγουμε.

 

Ποια είναι τα κυριότερα λάθη που γίνονται στο γαλλικό φιλί;

Όταν φιλάμε με γλώσσα δεν την τραβάμε απότομα πίσω χωρίς να είναι αμοιβαίο. Αλλιώς ο άλλος θα βρεθεί να γλείφει δόντια. Και όχι, δεν είναι αυτό το νόημα. 

Δεν κουνάμε τη γλώσσα μας αυτόνομα. Το ανεξέλεγκτο πέρα δώθε αποσυντονίζει, πού να πιάσεις ρυθμό εάν η γλώσσα του άλλου από δεξί εξτρέμ μετατρέπεται σε αριστερό χαφ σε κλάσματα δευτερολέπτου.

Δεν γλείφουμε σαν σκυλιά, ούτε σαλιώνουμε τον άλλον χωρίς λόγο. Προφανώς, θα ανταλλαχθούν στοματικά υγρά αλλά καταπίνουμε κι όλας, δεν είναι η φάση όπως στον οδοντίατρο για να υπάρχει αυτό το σωληνάκι να τα ρουφάει από μόνο του.

Προσέχουμε με τις δαγκωματιές. Λίγες και απαλές μπορεί να έχουν πλάκα αλλά κι αυτές δεν είναι για χόρταση. Προσέχουμε την ένταση να μην πονέσουμε τον άλλον –εκτός κι αν αυτό είναι μέρος του παιχνιδιού σας και το γουστάρετε κι οι δυο.

Απολαμβάνουμε το φιλί. Το γουστάρουμε. Αν δεν το θέλουμε πολύ, ας μη φιλιόμαστε. Θέλω να πω, ότι το φιλί είναι ένας πολύ πρωτόγονος τρόπος επικοινωνίας, συνδέεται με την τροφή, με αρχέγονα ένστικτα, είναι λίγο μυστηριακό, πιο πολύ από την ίδια την διείσδυση που εντελώς κυνικά έχει βιολογικά τον σκοπό της αναπαραγωγής ευτυχώς παράλληλα με την απόλαυση της ηδονής. Όταν φιλιόμαστε, προφανώς δεν σκεφτόμαστε όλα τα παραπάνω. Την ώρα που την/τον φιλάς κι αυτό από μόνο του είναι αρκετό για να καυλώσεις, δεν λες από μέσα σου «α, ναι τώρα εμένα αυτό μου αρέσει γιατί έχει τις ρίζες του στη μασημένη τροφή που έδιναν οι μητέρες στα παιδιά τους στόμα με στόμα». Όμως ασυνείδητα το σώμα σου γνωρίζει, η γλώσσα σου ξέρει να κάνει καλύτερα τη δουλειά της αν αφεθείς στο ενστικτό σου και δεν προσπαθείς να εντυπωσιάσεις παρά μόνο να συντονιστείς με τον άλλον. 

Ωραία φιλιά είναι αυτά που σε κάνουν να ξεχνάς κάθε σκέψη, που νιώθεις μόνο, νιώθεις ότι δένεσαι με ηδονή και ευκολία με τον άλλον, χωρίς λόγια, χωρίς πράξεις, παρά μόνο με απλές κινήσεις της γνάθου, των χειλιών σου, της γλώσσας σου. Τα πολύ ωραία φιλιά είναι αυτά που απλώς αφήνεσαι να συμβεί, δεν διστάζεις, δίνεσαι, δεν κρατάς άμυνες. Αυτά είναι καυλωτικά και συναισθηματικά ταυτοχρόνως γιατί ενώ κινητοποιούν όλους τους νευρολογικούς μηχανισμούς ευχαρίστησης δίνουν παράλληλα το μήνυμα του «αφήνομαι σε σένα». Και δεν ξέρω κάτι πιο ερωτικό από αυτό.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ