6 πλαστικές επεμβάσεις για τα επίμαχα σημεία [που θα σε κάνουν να κοκκινήσεις]

Όταν η αισθητική χειρουργική το πάει κυριολεκτικά σε άλλο επίπεδο. Συγκεκριμένα, λίγο κάτω από τη μέση.

 


Article featured image
Article featured image

Πλέον, οι πλαστικές επεμβάσεις σε μύτη, στήθος, βλέφαρα, γλουτούς και πρόσωπο θεωρούνται ρουτίνας και ευκολάκια. Στις μέρες μας, αρκετή από την πελατεία των πλαστικών χειρούργων φαίνεται πως εστιάζει σε άλλα σημεία του σώματος τα οποία μπορεί να μην εκτίθενται σε δημόσια θέα εκ πρώτης όψεως, εντούτοις οι εντυπώσεις που αφήνουν όταν χρειαστεί να τα αποκαλύψεις πρέπει να είναι άριστες. Ή τουλάχιστον, αυτό θεωρούν κάποιοι.

Αλλιώς, δεν εξηγείται η έξαρση των τελευταίων ετών σε αισθητικές επεμβάσεις που αφορούν στο πέος, στο αιδοίο και τον πρωκτό, δείχνοντας μάλιστα αυξητική τάση.

Πιο πρόσφατο παράδειγμα που μας άφησε με το στόμα ανοιχτό να απορούμε ήταν ένα δημοσίευσμα που αφορούσε σε αισθητική επέμβαση για λεύκανση πέους, η οποία προς το παρόν γνωρίζει άνθιση στην Ταϊλάνδη... αλλά ξέρετε πώς πάνε αυτά. Με αφορμή λοιπόν αυτή την καινούργια μόδα, σκεφτήκαμε να μαζέψουμε όλες τις σχετικές επεμβάσεις που «παίζουν» στην αγορά για βελτίωση των επίμαχων σημείων και να φτιάξουμε μια λίστα με επιλογές, γιατί ποτέ δεν ξέρεις…

 

 

Φαλλοπλαστική, πιο γνωστή και ως επιμήκυνση πέους



Για κάποιους το μέγεθος πάντα μετρούσε και πάντα θα μετράει εξ ου και η συγκεκριμένη αισθητική επέμβαση ήταν από τις πρώτες που έκανε την εμφάνισή της (πριν περίπου 50 χρόνια) με πολλούς άντρες να σπεύδουν να προσθέσουν μερικά εκατοστά επιπλέον στο πέος τους ή να αφαιρέσουν κάποια (πράγμα σπάνιο) για να αποκτήσουν το επιθυμητό γι’ αυτούς αποτέλεσμα.

Και μπορεί πολλοί άντρες ακόμη να θεωρούν ταμπού μια τέτοια επέμβαση και να μην το τολμούν, κυρίως γιατί φοβούνται για το αποτέλεσμα. Εντούτοις, η φαλλοπλαστική έχει εξελιχθεί σε μεγάλο βαθμό χαρίζοντας μέχρι και 6 εκατοστά επιπλέον μήκος, μέχρι 3 εκατοστά αύξηση της περιφέρειας του πέους και μέχρι 50% μεγέθυνση της βαλάνου.

 

 

Αιδοιοπλαστική



 

Και μπορεί οι άντρες να νιώθουν άβολα με το μέγεθος του πέους τους, το ίδιο άβολα όμως νιώθουν και οι γυναίκες με το μέγεθος των χειλέων του αιδοίου τους. Η αιδοιοπλαστική είναι στην ουσία μια επέμβαση που αποσκοπεί στην αισθητική αποκατάσταση των δύσμορφων ιστών στην περιοχή των έξω γεννητικών οργάνων της γυναίκας και συγκεκριμένα στην αναμόρφωση και τη βελτίωση της εμφάνισης των εσωτερικών και των εξωτερικών χειλέων του αιδοίου. 

Αρκετές γυναίκες ιδιαίτερα μετά από εγκυμοσύνες και τοκετούς δεν αισθάνονται καλά με τον εαυτό τους και τη σεξουαλικότητά τους και αυτό οφείλεται κυρίως σε αλλαγές που συμβαίνουν στην περιοχή του αιδοίου. Συνήθως οι ασθενείς επιθυμούν μείωση των χειλέων του αιδοίου, ωστόσο και η αύξηση είναι πολλές φορές το ζητούμενο. Το παράδοξο σε όλο αυτό ότι σύμφωνα με στοιχεία βρετανικής κλινικής, την εν λόγω επέμβαση προτιμούν πλέον γυναίκες ηλικίας 18 έως 24, γεγονός που όπως διαφαίνεται προκύπτει από την έντονη επαφή τους με ταινίες πορνό.

Η αιδοιοπλαστική πραγματοποιείται με τη χρήση ενός ειδικού laser, χάρη στο οποίο πραγματοποιείται με απόλυτη ακρίβεια αφαίρεση του πλεονάζοντος ιστού και ανανέωση του παραμένοντος.

 

 

Λεύκανση αιδοίου και πρωκτού



 

Σχετικά καινούργια μόδα, η οποία όμως δείχνει αυξητική τάση και στα δύο φύλα (λεύκανση πρωκτού). Και εδώ, η βασική αιτία που πολλοί άντρες και γυναίκες επιλέγουν να προχωρήσουν σε λεύκανση των συγκεκριμένων σημείων, επηρεαζόμενοι από τους πρωταγωνιστές ταινιών πορνό.

Η επέμβαση εφαρμόζεται με ειδικού τύπου laser τελευταίας γενιάς και αποσκοπεί στη μόνιμη απαλλαγή από το σκούρο χρώμα στην περιοχή των χειλέων του αιδοίου, του περινέου και της περιπρωκτικής περιοχής, το οποίο πολλές φορές εάν δεν είναι εκ γενετής μπορεί να είναι αποτέλεσμα των ορμονικών αλλαγών, της ηλικίας ή των τοκετών.

Η τάση άρχισε να εξαπλώνεται όταν διάφορες διάσημες γυναίκες, ανάμεσά τους οι Sophie Kasaeit, Charlotte Crosby και Kourtney Kardashian, αποκάλυψαν πως έχουν υποβληθεί στη συγκεκριμένη αισθητική επέμβαση.

Σύμφωνα με μεγάλη κλινική αισθητικής με έδρα το Λονδίνο, η λεύκανση πρωκτού στις γυναίκες έχει σημειώσει σημαντική αύξηση το τελευταίο διάστημα, ενώ πολλοί είναι πλέον και οι άντρες που την επιλέγουν. «Τον τελευταίο χρόνο παρατηρήσαμε αύξηση κατά 23%. Πιο δημοφιλής όλων είναι η θεραπεία με λέιζερ, την οποία προτιμά το 95% των ασθενών, με τους υπολοίπους να επιλέγουν τις αντίστοιχες κρέμες. Κυρίως την επιζητούν γυναίκες αλλά έχουμε και μερικούς άντρες που έρχονται για λεύκανση πρωκτού»., εξηγεί ο Sheri Johnson, διευθυντής της κλινικής HB Health στο Νάιτσμπριτζ.

 

 

Λεύκανση πέους



 

Φυσικά δεν θα ήταν δυνατόν οι γυναίκες να κάνουν λεύκανση στο αιδοίο τους και να μην υπάρχει κάτι αντίστοιχο και για το ανδρικό μόριο. Βέβαια το σκεπτικό πίσω από τη συγκεκριμένη επέμβαση είναι εντελώς διαφορετικό. Η συγκεκριμένη τάση εμφανίζεται κυρίως στις ασιατικές χώρες, στις οποίες η λεύκανση δέρματος γενικά είναι ιδιαίτερα δημοφιλής, αφού έτσι θεωρούν πως επιτυγχάνουν να ξεφύγουν από την εργατική τάξη και ως λευκοί να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο. Το ίδιο σκεπτικό υπάρχει και πίσω από τη λεύκανση πέους.

Ο Popol Tansakul, διευθυντής μάρκετινγκ του νοσοκομείου Lelux , το οποίο προσφέρει αυτή την αισθητική επέμβαση στην Ταϊλάνδη, δήλωσε στο BBC ότι πριν από τέσσερις μήνες εισήγαγε αρχικά υπηρεσίες λεύκανσης του κόλπου. «Οι ασθενείς άρχισαν την ίδια ώρα να ρωτούν για την λεύκανση του πέους, κι έτσι ξεκινήσαμε τη θεραπεία ένα μήνα αργότερα», εξήγησε. Το κόστος της διαδικασίας λέιζερ είναι περίπου 650 δολάρια για πέντε συνεδρίες. Η κλινική αυτή τη στιγμή δέχεται κατά μέσο όρο 20-30 ασθενείς το μήνα που ζητούν λεύκανση και αρκετοί έρχονται από πολύ μακρινές περιοχές. «Είναι δημοφιλείς μεταξύ των ομοφυλόφιλων και των τραβεστί που φροντίζουν τα απόκρυφα σημεία του σώματός τους και θέλουν να δείχνουν καλά σε όλες τις περιοχές» εξήγησε ο κ. Popol.   

Η τάση οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην παρατεταμένη παραδοσιακή αντίληψη ότι η ύπαρξη πιο λευκού δέρματος σημαίνει ότι κάποιος δεν είναι μέρος της εργατικής τάξης και ότι δεν χρειάζεται να δουλεύει σε αγροτικές εργασίες.

 

 

Πλαστική (Λίφτινγκ) Όρχεων

Το «λίφτινγκ όσχεου» είναι μια χειρουργική διαδικασία που στο παρελθόν γινόταν κυρίως για λόγους αποκατάστασης του όσχεου (δέρμα επάνω από τους όρχεις) μετά από τραυματισμό ή καρκίνο ή υδροκήλη, αλλά τώρα πια εκτελείται για καθαρά αισθητικούς λόγους. Ουσιαστικά αποτελεί μια πλαστική επέμβαση κατά την οποία το περίσσιο δέρμα αφαιρείται από το όσχεο και ανασηκώνονται οι κρεμασμένοι όρχεις που έχουν πέσει θύμα της βαρύτητας μέσα στα χρόνια. Αυτή η χαλαρότητα του δέρματος των όρχεων μπορεί να προκαλέσει δυσφορία σε έναν άνδρα κατά την διάρκεια ποδηλασίας και άλλων αθλητικών δραστηριοτήτων αλλά και κατά την ένδυσή του -ο χαλαρός σάκος μπορεί να πιαστεί με τα εσώρουχα, ειδικά με τα άνετα μποξεράκια.

Είναι μια επέμβαση που επιλέγει ο άνδρας κυρίως για την άνοδο της αυτοπεποίθησής του λόγω της νεανικής όψη του όσχεου που επιτυγχάνεται ενώ δεν φαίνεται να επηρεάζει την σεξουαλική ζωή του με τις γυναίκες. Ως επέμβαση είναι απλή, ελάχιστα επεμβατική όμως απαιτεί εμπειρία και λεπτούς χειρισμούς για όσο το δυνατόν καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα.

*(Του Μάνου Δομνίτσα απόφοιτου της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και υποψήφιου διδάκτωρ του ΕΚΠΑ / LIFO).

 

Με πληροφορίες από BBC, Medica, LIFO


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ