Αυτές είναι οι στάσεις που μας προκαλούν άγχος (και φόβο) στο σεξ

Το Κάμα Σούτρα δεν είναι για όλους…

 


Article featured image
Article featured image

Η ερωτική επαφή και πράξη, κατά βάση είναι και πρέπει να είναι μια ευχάριστη διαδικασία απόλαυσης και εκτόνωσης. Έλα όμως που κάθε τόσο σε πιάνει εκείνο το εγωιστικό γινάτι και θες να αποδείξεις ότι είσαι ακροβάτης και επιβήτορας ή ιέρεια του σεξ και δοκιμάζεις πράγματα που μάλλον δεν είναι για σένα.

Δεν λέμε βέβαια ότι είναι κακό να δοκιμάζεις καινούργια πράγματα, το αντίθετο. Αλλά όταν βλέπεις ότι δεν σου κάθεται (sic) η φάση είναι καλύτερο να μην επιμένεις. Άλλωστε, δεν θα αποδείξεις έτσι τις ικανότητές σου.

Μια έρευνα που διεξήγαγε το Superdrug, με δείγμα 1000 ατόμων, σε Ευρώπη και ΗΠΑ, βρήκε ότι υπάρχουν κάποιες συγκεκριμένες στάσεις στο σεξ που μας προκαλούν άγχος και ενίοτε φόβο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, ως η πιο δύσκολη και πιο αγχωτική αναδείχθηκε το ‘όρθιο 69′. Το 57% των γυναικών και 42% των αντρών βρήκαν αυτή τη στάση, που απαιτεί να υποστηρίζεις ο ένας το βάρος του άλλου, σχεδόν ακατόρθωτη και ιδιαίτερα αγχωτική. Δεν το λες και παράλογο, εκτός κι αν είσαι ο Πετρούνιας.

Δεύτερο στη σειρά ακολουθεί το πρωκτικό σεξ με 57% για τις γυναίκες και σχεδόν το μισό, 30% για τους άντρες, ενώ αρκετά πιο κάτω στη λίστα εμφανίζεται και ο αυνανισμός παρουσίας του/της συντρόφου, με το 16% των γυναικών και το 9% των αντρών να δηλώνουν ότι τους προκαλεί νευρικότητα.

 



Ένα ακόμη εύρημα της έρευνας που κάνει εντύπωση, είναι το γεγονός ότι η Ευρωπαίοι εμφανίζονται πιο ντροπαλοί στο κρεβάτι από τους κατά βάση συντηρητικούς Αμερικανούς.

 

Με πληροφορίες από τα mikropragmata.lifo.gr


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ