Πού αναμένεται να σημειωθούν καταιγίδες σήμερα

Σήμερα Πέμπτη αναμένεται συννεφιασμένος καιρός, με βροχές και τοπικές καταιγίδες κατά διαστήματα, σύμφωνα με το Kitasweather.

 


Article featured image
Article featured image

Οι καταιγίδες θα είναι τοπικά έντονες κυρίως σε παράλιες περιοχές με μικρού διαμετρήματος χαλάζι.

Στα ορεινά θα σημειώνεται πυκνή χιονόπτωση κατά διαστήματα, από περίπου 1200 μέτρα και άνω, με βαριά χιονόστρωση από περίπου 1400 μέτρα και άνω, αλλά σταδιακά μέχρι το απόγευμα η χιονόπτωση/χιονόστρωση θα επεκταθεί κατά 100 μέτρα πιο κάτω από τα υψόμετρα που προαναφέραμε.

Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί έως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 12 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 12 έως 14 στα παράλια και -1 βαθμό στη Χιονίστρα όπου θα επικρατεί παγετός.

Απόψε ο καιρός συνεχίζει συννεφιασμένος, με βροχές και τοπικές καταιγίδες κατά διαστήματα. Σε καταιγίδα αναμένεται μικρού διαμετρήματος χαλάζι.

Στα ορεινά θα σημειώνεται πυκνή χιονόπτωση κατά διαστήματα, από περίπου 1100 μέτρα και άνω, με βαριά χιονόστρωση από περίπου 1200 μέτρα. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί έως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 7 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 8 έως 10 στα παράλια και -4 βαθμούς στη Χιονίστρα. Στα ορεινά θα επικρατεί παγετός

Την Παρασκευή συνεχίζει ο άστατος καιρός με βροχές και τοπικές καταιγίδες κατά διαστήματα. Στα ορεινά οι βαριές χιονοπτώσεις και χιονοστρώσεις κατά διαστήματα συνεχίζουν στα ίδια υψόμετρα με απόψε. Η θερμοκρασία δεν σημειώνει αξιόλογη μεταβολή σε σχέση με σήμερα.

Το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η μέγιστη θερμοκρασία σημειώνει άνοδο. Τα βράδια ωστόσο παραμένει αρκετά ψυχρός καιρός και στα ορεινά/ημιορεινά θα σχηματίζεται παγετός.

Νέο σύστημα κακοκαιρίας αναμένεται την πρώτη βδομάδα του Φεβρουαρίου.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ