Στη δημοσιότητα 4 ερωτήματα από το «καυτό» ερωτηματολόγιο του ΕΛΑΜ

Ποια είναι τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο;

 


Article featured image
Article featured image

Εδώ και μέρες, πριν το τελικό αποτέλεσμα της κάλπης, ο υποψήφιος του ΕΛΑΜ Χρίστος Χρίστου έκανε αναφορά σε ένα ερωτηματολόγιο το οποίο θα αποσταλεί στους δύο υποψηφίους που θα περάσουν στη δεύτερη Κυριακή των εκλογών για να διεκδικήσουν την προεδρία της Δημοκρατίας και το οποίο θα κρίνει ποιον από τους δύο θα υποστηρίξει η παράταξη.

Όπως διαβάζουμε στο Sigmalive, το ερωτηματολόγιο θα σταλεί στα επιτελεία Αναστασιάδη και Μαλά αύριο Τρίτη 30 Ιανουαρίου, νωρίς το πρωί με τους δύο υποψηφίους να έχουν στη διάθεσή τους δύο μέρες για να αποστείλουν τις απαντήσεις τους. 

Με το πλήρες περιεχόμενο του ερωτηματολογίου να παραμένει άγνωστο, ο δημοσιογράφος του Σίγμα, Χρίστος Χαραλάμπους εξασφάλισε και παρουσίασε στις «Τομές στα Γεγονότα», τέσσερις από τις 15 συνολικά ερωτήσεις που θα αποτελούν το «καυτό» ερωτηματολόγιο του ΕΛΑΜ, και που στην ουσία θα καθορίσουν τη στάση που θα τηρήσει η παράταξη τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών. Να σημειωθεί ότι οι τυχόν απαντήσεις που θα δοθούν στο ΕΛΑΜ, αφού ο Σταύρος Μαλάς ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να απαντήσει σε κανένα ερωτηματολόγιο, ενώ ο Νίκος Αναστασιάδης δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη πώς θα κινηθεί, θα δοθούν στη δημοσιότητα από το ΕΛΑΜ.



1. Αν είναι έτοιμοι να εξετάσουν εναλλακτικές μορφές λύσης, δεδομένης της αποτυχίας της ΔΔΟ.

 



2.  Αν είναι έτοιμοι να προχωρήσουν σε κλείσιμο των οδοφραγμάτων, όπως είναι η θέση του ΕΛΑΜ, αφού η διακίνηση ενισχύει το ψευδοκράτος.

 

3. Θέματα αλλοδαπών, με διακοπή παροχής επιδομάτων στο πλαίσιο άλλων μεγάλων ευρωπαϊκών κρατών που κλείνουν τα σύνορα τους.

 

4. Αν αποκηρύσσουν δημόσια το θέμα του δικαιώματος αλλαγής φύλου, το οποίο θα τεθεί σύντομα στη βουλή για ψήφιση.

 

Με την λήψη των απαντήσεων, το ΕΛΑΜ θα συνεδριάσει προκειμένου να αναλύσει τα αποτελέσματα που λήφθηκαν και την ίδια μέρα θα προχωρήσει στη σχετική δημοσιοποίηση της απόφασης, βάση των απαντήσεων.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ