Το 15% των Κυπρίων παραπονιέται για ενοχλητικούς γείτονες

Είτε είμαστε πολύ γκρινιάρηδες είτε οι γείτονές μας δεν σέβονται τίποτα ή και τα δύο.

 


Article featured image
Article featured image

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Eurostat για το 2016, το 15% των ανθρώπων στην Κύπρο παραπονέθηκε για θόρυβο από τους γείτονες του ή για θόρυβο που προερχόταν από το δρόμο.   

Στο σύνολο του πληθυσμού στην ΕΕ, παραπονέθηκε για θόρυβο από τους γείτονες το 17,9% με το ποσοστό να είναι διπλάσιο στους ανθρώπους που ζουν στις πόλεις (23,3%) σε σχέση με τους κατοίκους της υπαίθρου (10,4%).

Αναλυτικά, το ποσοστό των ατόμων που ανέφεραν ότι αντιμετώπισαν προβλήματα με το θόρυβο από τους γείτονές τους ή το δρόμο τείνει να μειώνεται ανάλογα με τον αριθμό των ατόμων στο νοικοκυριό.

Παρόλο που το 20,8% των μεμονωμένων ατόμων ισχυρίστηκε ότι έχουν διαταραχθεί από «θόρυβο της γειτονιάς», το ποσοστό αυτό έπληξε το 17,8% των νοικοκυριών δύο ενήλικων και το 16,6% αυτών που απαρτίζονταν από τρεις ή περισσότερους ενήλικες.

Ομοίως, το ποσοστό είναι υψηλότερο για τα νοικοκυριά χωρίς εξαρτώμενα παιδιά (18,4%) από ό, τι για τα συντηρούμενα τέκνα (17,5%).

Ένα στα 4 άτομα υποφέρουν από θόρυβο των γειτόνων τους στη Μάλτα, τη Γερμανία και τις Κάτω Χώρες.

Σε ολόκληρη την ΕΕ το 2016 περίπου το ένα τέταρτο του πληθυσμού ανέφερε ότι αντιμετώπιζε προβλήματα με το θόρυβο των γειτόνων τους ή των γύρω δρόμων στη Μάλτα (26,2%), στη Γερμανία (25,1%) και στις Κάτω Χώρες (24,9%). Ακολουθούν όσοι ζούν στην Πορτογαλία (23,1%), τη Ρουμανία (20,3%), την Ελλάδα (19,9%) και Λουξεμβούργο (19,7%).

Στο αντίθετο άκρο της κλίμακας, το χαμηλότερο ποσοστό καταγράφηκε στην Ιρλανδία (7,9%) και ακολουθεί η Κροατία (8,5%), η Βουλγαρία (10,0%) και η Εσθονία (10,4%).

 

Με πληροοφορίες από ΚΥΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ