Πότε θα αρχίσει τελικά η χρέωση για τις πλαστικές σακούλες στην Κύπρο;

Όπως ενημερωνόμασταν όλο αυτό το διάστημα, θα έμπαινε μια χρέωση στις πλαστικές σακούλες που προμηθευόμαστε από σουπερμάρκετ και άλλα καταστήματα.

 


Article featured image
Article featured image

Συγκεκριμένα, όπως αναφέραμε σε προηγούμενο άρθρο, με βάση το σχετικό νομοσχέδιο που ψηφίστηκε, τα καταστήματα στο νησί έπρεπε να ξεκινήσουν να χρεώνουν τις σακούλες από την Τετάρτη, 3 Ιανουαρίου.

Ωστόσο, όπως εξηγεί στη CITY η Επίτροπος Περιβάλλοντος, Ιωάννα Παναγιώτου, η Κύπρος έχει εξασφαλίσει παράταση 6 μηνών από την Ευρωπαϊκή Ένωση για το συγκεκριμένο θέμα, ούτως ώστε να είμαστε πιο έτοιμοι στην εφαρμογή του νόμου.

Σύμφωνα με την κυρία Παναγιώτου, οι πλαστικές σακούλες θα αρχίσουν να χρεώνονται μετά από 6 μήνες, από την 1η Ιουλίου του 2018.  

Η χρέωση ανά σακούλα θα ανέρχεται στα 0,05 σεντ.

Στόχος του νομοσχεδίου, σύμφωνα με την Επίτροπο Περιβάλλοντος, είναι η κατανάλωση ανά άτομο κάτω των 90 σακούλων (κάθε χρόνο) μέχρι το 2019 και κάτω των 40 μέχρι το 2025.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Article featured image

Λιγότερες από πέντε ώρες ύπνου συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο για 37 ασθένειες

Article featured image

Η Μαρία από την Κύπρο έκανε και τους τέσσερις κριτές του #TheVoiceGr να γυρίσουν

Article featured image

Αυτοί είναι οι 20 κορυφαίοι ευρωπαϊκοί προορισμοί που προάγουν τη μακροζωία