25 μαγαζιά στην Κύπρο για λαχταριστούς λουκουμάδες

Τα Θεοφάνεια μπορεί να είναι μια πολύ μεγάλη γιορτή για τους Χριστιανούς, καθώς γιορτάζουμε και θυμόμαστε τη Βάπτιση του Ιησού Χριστού, είναι όμως και μια γιορτή γεμάτη παράδοση και έθιμα!

 


Article featured image
Article featured image

Μια χαρακτηριστική συνήθεια της παραμονής των Φώτων, η οποία επιζεί ακόμα και στις μέρες μας είναι η παρασκευή λουκουμάδων για τους καλικάντζαρους.

Οι καλικάντζαροι, σύμφωνα με τις λαϊκές παραδόσεις, εμφανίζονται στους συγχωριανούς με μορφή ζώου ή ως τρομακτικοί γέροντες για να τους εκφοβίσουν.

Γι' αυτό οι νοικοκυρές του χωριού ετοιμάζουν τους λουκουμάδες και τους ρίχνουν στα δώματα των σπιτιών τους με την ευχή: «Τιτσίν τιτσίν λουκάνικο, κομμάτι ξεροτήανο, μασιέρι μαυρομάνικο, να φάτε τζιαι να φύετε».

Σε περίπτωση όμως που δεν θα κάνεις λουκουμάδες DIY, το Time Out Cyprus σου προτείνει μέρη όπου θα τους φτιάξουν άλλοι για εσένα, για να τους βρεις έτοιμους και λαχταριστούς!

Δες τα μαγαζιά που προτείνει το Time Out μ’ ένα κλικ εδώ. 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Article featured image

Γορίλας «βυθίστηκε» στις σκέψεις του μετά από καβγά με τη σύντροφό του [Βίντεο]

Article featured image

Η NASA ανακοίνωσε το πλήρωμα της αποστολής Artemis III για το επόμενο μεγάλο βήμα προς τη Σελήνη

Article featured image

Η τεχνητή νοημοσύνη ακριβαίνει τη ζωή μας και (ίσως) δεν το έχουμε καταλάβει