Η 15χρονη Σεμέλη ερμηνεύει εξαιρετικά τη νέα διασκευή των Minus One

Λένε πως όσοι αξίζουν και έχουν πραγματικά χάρισμα ή ταλέντο σε κάτι, αργά ή γρήγορα θα αναδειχθούν. Το μόνο που χρειάζεται είναι να έχουν θέληση, πείσμα και να αγαπούν αυτό που κάνουν.

 


Article featured image
Article featured image

Η Σεμέλη Παναγιώτου είναι σαφέστατα μια τέτοια περίπτωση!

Κατάγεται από τη Λεμεσό, μεγάλωσε σε μια οικογένεια με καλλιτεχνικά ερεθίσματα και το ταλέντο της στο τραγούδι δεν άργησε να φανεί.

Σε ηλικία μόλις 15 ετών κάνει ένα από τα μεγαλύτερα βήματά της στο χώρο, συμμετέχοντας στη διασκευή που έκανε ένα από τα πιο επιτυχημένα μουσικά σχήματα της Κύπρου, οι Minus One.

Ο λόγος για το τραγούδι «You Don't Own Me», της Grace, το οποίο η 15χρονη Σεμέλη ερμηνεύει εξαιρετικά στο πλευρό της πασίγνωστης μπάντας που μεταξύ άλλων μας εκπροσώπησε στη Eurovision το 2016.

Η Σεμέλη Παναγιώτη έκανε ένα μικρό διάλυμα από το διάβασμα και τις απαιτήσεις του σχολείου για να μας συστηθεί μέσω της CITY.



Σεμέλη, πώς προέκυψε η συνεργασία με τους Minus One;

Τον Ιούλιο του 2017 η σχολή χορού όπου πηγαίνω είχε διοργανώσει μία παράσταση και εκεί ερμήνευσα ένα τραγούδι στο οποίο είχα γράψει η ίδια τη μουσική. Τους στίχους στο τραγούδι που είχε τίτλο Take Me Home έγραψε η δασκάλα μου στον χορό, Νατάσα Γεωργίου. Ο manager της μπάντας, Giampiero Soncini, παρακολούθησε την παράσταση αυτή και όταν τελείωσε, ήρθε, μου έδωσε συγχαρητήρια και μου ζήτησε να συμμετάσχω σε αυτή τη διασκευή. Θα ήθελα για ακόμη μια φορά να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες στον κ. Soncini, αλλά και στους Minus One που μου έδωσαν την ευκαιρία.



Ποιο ήταν το καλύτερο σχόλιο που δέχτηκες σε σχέση με την ερμηνεία σου σε αυτή τη διασκευή που κάνατε;

Το καλύτερο σχόλιο που έχω δεχτεί ήταν από τη μαέστρο της χορωδίας «Επιλογή», όπου πηγαίνω, η οποία μου είπε πως θα πάω ψηλά, όχι μόνο λόγω της φωνής μου, αλλά και λόγω της ψυχής μου.


Παίζω πιάνο από το Δημοτικό και έχω σκοπό να φτάσω μέχρι το τελευταίο grade. Στον ελεύθερο μου χρόνο γράφω μουσική και στίχους, δικά μου τραγούδια, που θα ήθελα πολύ να κυκλοφορήσουν κάποια στιγμή.




Θα κάνετε και κάποιες εμφανίσεις μαζί για την προώθησή του τραγουδιού; Ετοιμάζετε και κάποιο άλλο τραγούδι;

Δεν έχουμε κανονίσει κάτι μέχρι στιγμής, είτε εμφάνιση είτε άλλο τραγούδι.



Συνεργάστηκες και με άλλους καλλιτέχνες αυτού του βεληνεκούς;

Αυτή είναι η πρώτη μου συνεργασία με κάποιο καλλιτέχνη αυτού του βεληνεκούς και γι’ αυτό το λόγο είναι πολύ σημαντική για εμένα.



Προέρχεσαι από οικογένεια καλλιτεχνών; Είχες καλλιτεχνικά ερεθίσματα από το περιβάλλον σου; Από πού κατάγεσαι;

Ναι, προέρχομαι από οικογένεια καλλιτεχνών. Ο πατέρας μου είναι δημοσιογράφος και η μητέρα μου διδάσκει τέχνη και ζωγραφίζει πάνω σε ενδύματα και σε κανβά. Μεγάλωσα σε ένα περιβάλλον καλλιτεχνικό, αφού η μητέρα μου είχε εργαστήρι τέχνης μαζί με άλλους ζωγράφους από τον καιρό που εγώ ήμουν 5 ετών. Κατάγομαι από τη Λεμεσό, η μητέρα μου από τη Μόρφου και ο πατέρας μου από τη Γερμασόγεια.



Σε ποια ηλικία αντιλήφθηκες πως κρύβεις μέσα σου το καλλιτεχνικό «μικρόβιο»;

Τραγουδούσα από μικρή, ήξερα από τότε ότι θέλω να ακολουθήσω μουσική πορεία. Μεγαλώνοντας, ασχολήθηκα επίσης με άλλα είδη τέχνης, όπως η ζωγραφική και η ποίηση.

 


Η μαέστρος της χορωδίας «Επιλογή», όπου πηγαίνω, μου είπε πως θα πάω ψηλά, όχι μόνο λόγω της φωνής μου αλλά και λόγω της ψυχής μου.


Πόσο πολύ καλλιεργείς τη φωνή σου; Πόση προπόνηση κάνεις;

Πηγαίνω στη χορωδία «Επιλογή» μία φορά την εβδομάδα. Δυστυχώς, δεν παρακολουθώ μαθήματα φωνητικής αυτή τη χρονική περίοδο, αλλά σκοπεύω να ξεκινήσω εντατικά το καλοκαίρι, όταν θα έχω περισσότερο ελεύθερο χρόνο.



Γενικότερα, τι μουσικό background έχεις;

Παίζω πιάνο από το Δημοτικό και έχω σκοπό να φτάσω μέχρι το τελευταίο grade. Τον ελεύθερο μου χρόνο γράφω μουσική και στίχους, δικά μου τραγούδια που θα ήθελα πολύ να κυκλοφορήσουν κάποια στιγμή.



Συμφωνείς με την άποψη ότι ένας καλός τρόπος για να ξεκινήσει κάποιος το όνειρό του είναι η συμμετοχή του σε κάποιο talent show ή είσαι της θεωρίας πως είναι καλύτερα όλα να γίνουν αργά και σταθερά;

Πιστεύω ότι τα talent shows είναι ένας καλός τρόπος να ξεκινήσει κανείς, να αποκτήσει αναγνώριση, θεωρώ όμως ότι δεν έχει σημασία ποιος θα νικήσει και ποιος όχι, αφού πολλοί καλλιτέχνες που δεν έχουν κερδίσει στα shows αυτά σήμερα έχουν τεράστια επιτυχία και πολλοί από τους νικητές έχουν ξεχαστεί. Φυσικά, εάν κάποιος θέλει να προχωρήσει αργά και σταθερά στον τομέα της μουσικής, αυτός δεν είναι λάθος τρόπος, θα είναι όμως πιο δύσκολος. Αυτό συμβαίνει γιατί στις μέρες μας υπάρχουν πάρα πολλοί καλλιτέχνες που προσπαθούν να αναγνωριστούν με τη μουσική που δημιουργούν και δεν είναι δυνατόν να πάρουν όλοι την αναγνώριση που τους αξίζει.



Προς τα πού θέλεις να κινηθείς μουσικά; Ποιο είδος μουσικής σου αρέσει περισσότερο;

Θα ήθελα να κυκλοφορήσω τα δικά μου τραγούδια κάποια στιγμή, αλλά θα περιμένω μέχρι να ενηλικιωθώ διότι θέλω να είμαι ψυχικά προετοιμασμένη και αρκετά ώριμη. Ακούω πολλά είδη μουσικής, αλλά αν έπρεπε να διαλέξω θα έλεγα πως το αγαπημένο μου είναι οι ροκ μπαλάντες.



Με ποιους καλλιτέχνες ονειρεύεσαι να συνεργαστείς στο μέλλον;

Ένα από τα μεγαλύτερα μουσικά μου είδωλα είναι η Lady Gaga, επειδή δεν επιτρέπει σε κανέναν να της επιβάλει οτιδήποτε και είναι πάντα ο μοναδικός της εαυτός. Επιπλέον, έχει εξαιρετική φωνή και απίστευτη τεχνική. Η μουσική της είναι μοναδική και μπορώ άνετα να πω πως την ακούω καθημερινά. Επιπρόσθετα, λατρεύω την Adele, το απόλυτο συναίσθημα στη φωνή της την κάνει μοναδική. Θα έδινα τα πάντα για να συνεργαστώ με αυτές τις δύο.



Με τι ασχολείσαι τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή της ζωής σου;

Αυτή τη χρονική περίοδο, προτεραιότητά μου είναι το σχολείο. Προσπαθώ να είμαι όσο πιο οργανωμένη γίνεται έτσι ώστε να κτίσω για το μέλλον. Επίσης, μαθαίνω ξένες γλώσσες γιατί είναι ένας άλλος τομέας που με ενδιαφέρει και θα ήθελα να ακολουθήσω στο μέλλον.



Πόσο καλή μαθήτρια είσαι; Ποια είναι τα αγαπημένα σου μαθήματα στο σχολείο;

Πιστεύω πως είμαι αρκετά καλή μαθήτρια. Τα αγαπημένα μου μαθήματα είναι τα Αγγλικά και τα Νέα Ελληνικά. Γενικότερα, μου αρέσουν τα φιλολογικά μαθήματα, εξ ου και είμαι στον κλασσικό κλάδο.


Θα ήθελα να κυκλοφορήσω τα δικά μου τραγούδια κάποια στιγμή, αλλά θα περιμένω μέχρι να ενηλικιωθώ διότι θέλω να είμαι ψυχικά προετοιμασμένη και αρκετά ώριμη. Ακούω πολλά είδη μουσικής, αλλά αν έπρεπε να διαλέξω θα έλεγα πως το αγαπημένο μου είναι οι ροκ μπαλάντες.




Ποια χαρακτηριστικά θα έλεγες πως έχει ένας καλός καθηγητής;

Κατά τη γνώμη μου, ένας καλός καθηγητής κατανοεί τους μαθητές του όμως δεν τους επιτρέπει να εκμεταλλευτούν αυτή την κατανόηση. Κρατάει το ενδιαφέρον της τάξης και δεν είναι ούτε πολύ οικείος, ούτε πολύ αυστηρός.



Πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου μετά από 10 χρόνια;

Σε 10 χρόνια, θέλω να πιστεύω πως θα έχω ακολουθήσει αυτό που αγαπάω, ό,τι και να είναι αυτό. Δεν θα τα βάζω κάτω με την παραμικρή δυσκολία, και το σημαντικότερο, θα είμαι ευτυχισμένη, διότι στο τέλος της ημέρας μόνο αυτό έχει σημασία.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ