«Θα παίξουμε τραγούδια για κέφι, για χορό, για ποτό, για τους φίλους!»

Ανήμερα τα Χριστούγεννα, μια Κύπρια μουσικός που ζει στην Αθήνα παρουσιάζει στη Λευκωσία, μαζί με την παρέα της, μια ενδιαφέρουσα μουσική παράσταση.

 


Article featured image
Article featured image

Η Άννα Χρυσάνθου θα παίξει στο Red στις 25 Δεκεμβρίου και θα παίξει τραγούδια από Gadjo Dilo, Δεληβοριά, Μαρίζα Ρίζου, Πορτοκάλογλου. Και εννοείται, για το φινάλε, τραγούδια κυκλωτικά, να κρατήσουν οι χοροί.


Σπούδασα μουσική, αγαπώ τη μουσική, είναι ό,τι πιο αληθινό έχουμε ως τρόπο ζωής και έκφρασης.


Στη σελίδα σου, στο section ‘Artists We Also Like’, υπάρχουν τα ονόματα των Τσανακλίδου, Μποφίλιου, Αλεξίου, Αλκίνοου, Θανάση Παπακωνσταντίου, Χαρούλη. Παίζετε και τέτοια στα live σας;

Ναι, φυσικά. Είναι μόνο μερικοί από τους καλλιτέχνες που αγαπώ και ακούω! Στο πρόγραμμά μου, είτε παίζω σόλο, είτε με το σχήμα μου, πάντα υπάρχουν τραγούδια τους.

Τι άλλο θα παίξετε ανήμερα τα Χριστούγεννα;

Δεν αφήσαμε τίποτα όρθιο στο πρόγραμμά μας, ακριβώς γιατί το επιτρέπει και το θέλει η μέρα. Θα παίξουμε τραγούδια για κέφι, για χορό, για ποτό, για τους φίλους! Τραγούδια από Gadjo Dilo, Δεληβοριά, Μαρίζα Ρίζου, Πορτοκάλογλου και εννοείται για το φινάλε τραγούδια κυκλωτικά, να κρατήσουν οι χοροί.

Με κιθάρες, βιολιά, λαούτα και τύμπανα, τι να περιμένουμε;

Να περιμένετε να τραγουδήσετε και να χορέψετε μαζί μας! Κι εμείς ανυπομονούμε για την παράσταση, γιατί περνάμε ήδη φανταστικά στις πρόβες.

Αν δεν έρθουμε με επίσημο outfit στο RED, θα φάμε πόρτα;

Μπα, το αποκλείω. Να έρθετε με ό,τι σας αρέσει! Κι εμείς τέτοιοι είμαστε.


Θα παίξουμε τραγούδια για κέφι, για χορό, για ποτό, για τους φίλους! Τραγούδια από Gadjo Dilo, Δεληβοριά, Μαρίζα Ρίζου, Πορτοκάλογλου και εννοείται για το φινάλε τραγούδια κυκλωτικά, να κρατήσουν οι χοροί.


Πώς φαντάζεσαι την αμέσως επόμενη μέρα του live; Ιδανικά, πού θα ήθελες να είσαι και τι θα ήθελες να κάνεις;

Η επόμενη μέρα θα με βρει μάλλον τρισευτυχισμένη, σε υπερένταση από τη χαρά μου. Σίγουρα, θα έχει μεσημεριανό ξύπνημα (επιτέλους!), καφέ και εκδρομή, γιατί το έταξα στους μουσικούς μου, όπως επίσης και κυπριακό φαγητό! Να σας πω, όμως, ότι λίγες μέρες μετά την παράστασή μας στο RED, θα έχω εντατική προετοιμασία για το solo live μου στη Λεμεσό, στο Vinylio Wine Etc., την πρώτη μέρα του χρόνου!

Ποιος είναι ο λόγος ύπαρξης του σχήματός σας; Από ποια ανάγκη ασχολείστε με τη μουσική;

Ζω και παίζω μουσική στην Αθήνα τα τελευταία δύο χρόνια. Είχα την ανάγκη να δημιουργήσω κάτι καλό και ιδιαίτερο. Σπούδασα μουσική, αγαπώ τη μουσική, είναι ό,τι πιο αληθινό έχουμε ως τρόπο ζωής και έκφρασης. Βρήκα, λοιπόν, πρώτα τον Δημήτρη Καζάνη στο βιολί και στο πιάνο, ο οποίος μου γνώρισε τον Άλκη Δήμο, που παίζει λαούτο και μπάσο. Μαζί παίξαμε σε πολλά μπαρ και venue της Αθήνας και συνεχίζουμε! Το καινούριο μέλος της παρέας, που ήρθε κι έδεσε, είναι ο Σωτήρης Μαυρονάσιος στα τύμπανα.


Δεν αφήσαμε τίποτα όρθιο στο πρόγραμμά μας, ακριβώς γιατί το επιτρέπει και το θέλει η μέρα.


Έχεις δική σου δημιουργία;

Ναι, έχω συμμετάσχει στην δισκογραφική δουλειά “Χωρίς Αφέντες”, που κυκλοφόρησε από τη Μικρός Ήρως το 2016, σε στίχους του Πόλυ Κυριάκου και μουσική της Σοφίας Νάτσιου. Σε αυτόν τον δίσκο είχα την τιμή να συνυπάρξω με ανθρώπους, όπως τον Σταύρο Λάντσια, τον Γιώτη Κιουρτσόγλου, τον Γιώργο Καλούδη, τον Παντελή Θαλασσινό, τον Βασίλη Λέκκα, την Φωτεινή Βελεσιώτου! Έχω, επίσης, τρία προσωπικά μου τραγούδια, σε online digital release, το “Άν-να”, το “Μόνο για λίγο” και το πιο πρόσφατο το “Τανγκό της Μέριλιν”. Από Γενάρη, ξαναμπαίνουμε στο στούντιο με τα παιδιά, για κάτι που ετοιμάζουμε εδώ και λίγους μήνες.

 

Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου

Μουσική Σκηνή Red, Παλιά Λευκωσία

Ώρα 22:00

Είσοδος €10

Πληροφορίες 99059257, 96245929


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ