Όντως βρέθηκε DNA του Ζακ Κωστόπουλου στο μαχαίρι, αλλά δεν ήταν δαχτυλικά αποτυπώματα

Τι αναφέρει η έκθεση της πραγματογνωμοσύνης που δόθηκε από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Εργαστηρίων (ΔΕΕ) και δημοσιεύθηκε από το VICE GREECE.

 


Article featured image
Article featured image

Νέα στοιχεία φέρνει στην επιφάνεια η έκθεση της πραγματογνωμοσύνης σχετικά με το μαχαίρι που βρέθηκε στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Ζακ Κωστόπουλος και υποστηρίχθηκε ότι ο Ζακ το κρατούσε και απειλούσε ότι θε επιτεθεί με αυτό.



Ισχύει τελικά αυτή η άποψη;

Πράγματι, στην έκθεση πραγματογνωμοσύνης που δόθηκε από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Εργαστηρίων (ΔΕΕ), υπάρχει εύρημα DNA επάνω στην πλαστική λαβή και σε δυο σημεία στη λάμα του μαχαιριού, που ταυτοποιείται με το DNA του Ζακ Κωστόπουλου. Προέρχεται όμως από το αίμα του 33χρονου.

Η ερμηνεία που δόθηκε από μερίδα του Τύπου είναι επικίνδυνα εσφαλμένη, αφού παρουσιάζει πως το γενετικό υλικό που βρέθηκε «επιβεβαιώνει πως ο Κωστόπουλος κρατούσε το μαχαίρι». Αυτό που αξίζει να αναφερθεί είναι το από πού προήλθε αυτό το DNA, αφού γενετικό υλικό μπορεί να προκύψει από τρίχες, σάλιο, αίμα κτλ. Το DNA του Κωστόπουλου προήλθε από το αίμα του το οποίο βρισκόταν παντού, εντός και εκτός του καταστήματος. Ενδεικτικό είναι ότι δεν έγινε καμιά αναφορά στην προέλευση του DNA, ούτε και στα υπόλοιπα ευρήματα των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων.

Ακόμη, δεν έγινε καμιά αναφορά για το γεγονός πως το αίμα του 33χρονου -και κατ’ επέκταση και το DNA του- βρέθηκε και σε άλλα σημεία του μαγαζιού. Σύμφωνα με την έκθεση των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων, δείγμα συλλέχθηκε από το δάπεδο εσωτερικά του κοσμηματοπωλείου, από την εσωτερική επιφάνεια της πόρτας του καταστήματος, εσωτερικά του πλαισίου της βιτρίνας, από την εξωτερική επιφάνεια του τζαμιού της βιτρίνας, από το πεζοδρόμιο που βρίσκεται μπροστά από το κατάστημα και από τη χειρολαβή της πόρτας εισόδου.

Ειδικότερα, όπως δείχνει και η πραγματογνωμοσύνη, γενετικό υλικό βρέθηκε στο πάτωμα του καταστήματος, στον πυροσβεστήρα τον οποίο κρατούσε ο Ζακ Κωστόπουλος, στην επιφάνεια μιας κορνίζας, στη μπίλια ενός αναπτήρα και στο μαχαίρι. Όλα ταυτοποιήθηκαν από τις «καστανέρυθρες κηλίδες αίματος που συλλέχθηκαν εντός και πέριξ κοσμηματοπωλείου επί της Γλάδστωνος».

Για το εκτενές ρεπορτάζ διαβάστε στο VICE GREECE


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ