Διαγωνισμός φωτογραφίας από το ΤΕΠΑΚ με 3 χρηματικά βραβεία

Το Διεθνές Ινστιτούτο Κύπρου για την Περιβαλλοντική και Δημόσια Υγεία του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου συνεχίζει να δέχεται αιτήσεις για τον διαγωνισμό φωτογραφίας που οργανώνει σε συνεργασία με τη Φωτογραφική Εταιρεία Κύπρου - Τμήμα Λεμεσού, με θέμα «Η Επίδραση του Περιβάλλοντος στη Δημόσια Υγεία».

 


Article featured image
Article featured image

Σκοπός του διαγωνισμού, χορηγός επικοινωνίας του οποίου είναι το ΚΥΠΕ, είναι να ενημερώσει τον Κύπριο πολίτη και να του εγείρει το ενδιαφέρον για να κατανοήσει τη σχέση του περιβάλλοντος με την υγεία του, ώστε να ευαισθητοποιηθεί για παρεμβάσεις που μειώνουν το ρίσκο ή και προλαμβάνουν την ανάπτυξη χρόνιων νοσημάτων.

Ο διαγωνισμός είναι ανοικτός για όλους τους πολίτες, καθώς μπορούν να συμμετάσχουν τόσο ερασιτέχνες, όσο και επαγγελματίες φωτογράφοι, υποβάλλοντας τις φωτογραφίες τους, που πρέπει να απεικονίζουν είτε τη θετική, είτε την αρνητική επίδραση του περιβάλλοντος στην υγεία του ανθρώπου.

Επιλέξιμες θεματικές ενότητες για το διαγωνισμό έχουν οριστεί η ρύπανση του περιβάλλοντος (αέρας, νερό, τρόφιμα, γη), η διατροφή και η άθληση, η καθιστική ζωή και οι συνέπειες της, το αστικό περιβάλλον και η υγεία και τέλος, η φύση και υγεία του ανθρώπου.

Οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να υποβάλουν μέχρι 10 έγχρωμες φωτογραφίες σε ηλεκτρονική μορφή (JPG) σε ψηφιακό δίσκο, αναγράφοντας σε αυτό μόνο ένας πενταψήφιος αριθμός που θα ορίσει ο ίδιος ο φωτογράφος, καθώς και τον τίτλο του διαγωνισμού (Η Επίδραση του Περιβάλλοντος στη Δημόσια Υγεία). Κάθε φωτογραφία στον ψηφιακό δίσκο πρέπει να φέρει τον πενταψήφιο αυτό αριθμό, αύξοντα αριθμό και τον τίτλο της (σε λατινικούς χαρακτήρες).

Η τελευταία ημερομηνία υποβολής συμμετοχών, στο οίκημα της Φωτογραφικής Εταιρείας Κύπρου - Τμήμα Λεμεσού, έχει οριστεί η 15η Δεκεμβρίου, ενώ για περισσότερες πληροφορίες και κανονισμούς, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στη ΦΕΚ Λεμεσού (25384381) ή να επισκεφθούν την ιστοσελίδα www.cut.ac.cy/faculties/hsc/cii/photo-contest/.

Η συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι δωρεάν, ενώ θα δοθούν τρία χρηματικά βραβεία για τα καλύτερα σετ φωτογραφιών, καθώς και τρεις μερικές υποτροφίες (στη βάση της ακαδημαϊκής αριστείας)  για την παρακολούθηση του νέου μεταπτυχιακού προγράμματος στη Δημόσια Υγεία, του Διεθνούς Ινστιτούτου Κύπρου για την Περιβαλλοντική και Δημόσια Υγεία, στο ΤΕΠΑΚ.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ