«Είναι ασύλληπτο να θέλετε την Τουρκία στην ΕΕ, όταν έχει υπό κατοχή χώρα-μέλος της Ένωσης»

Do it like Italians.

 


Article featured image
Article featured image

REUTERS/Tony Gentile

 

Καμιά φορά τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά απ’ όσο νομίζουμε. Η αλήθεια για παράδειγμα, όταν αποτελεί γεγονός και δεδομένο, όσο και να προσπαθείς να την αλλοιώσεις ή να την παραποιήσεις, εξακολουθεί να είναι μια πραγματικότητα που δεν μπορεί να αλλάξει.

Όπως το γεγονός ότι παρότι η Τουρκία κατέχει παράνομα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας –ενός κράτους μέλους της ΕΕ- εδώ και 44 χρόνια, εξακολουθούν να συζητούν την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, χωρίς πρώτα να απαιτείται στο βαθμό που πρέπει, να συμμορφωθεί και να προχωρήσει σε συμφωνία λύσης του Κυπριακού.

Αυτή την αλήθεια υπενθύμισε από τη Ρωσία ο Ιταλός Υπουργός Εσωτερικών και γραμματέας της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι, ο οποίος χαρακτήρισε ασύλληπτο το γεγονός της ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, «μιας ξένης χώρας, η οποία έχει θέσει υπό στρατιωτική κατοχή μία από τις 27 χώρες μέλη της Ε.Ε».

Παράλληλα έκανε αναφορά και στις οικονομικές κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, τις οποίες χαρακτήρισε «οικονομική, πολιτιστική και κοινωνική παραφροσύνη». Πάνω στο ίδιο θέμα, με ευθεία αναφορά στην Τουρκία και στο Κυπριακό, πρόσθεσε: «Επιβάλλουμε κυρώσεις στη Ρωσία για ενδεχόμενες παραβιάσεις σε βάρος της Ουκρανίας και χρηματοδοτούμε, τρέχουμε από πίσω και προσπαθούμε να πείσουμε να μπει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μια ξένη χώρα, η οποία έχει θέσει υπό στρατιωτική κατοχή μία από τις 27 χώρες μέλη της Ε.Ε. Πρόκειται για κάτι το ασύλληπτο».

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ