Ο συγκλονιστικός μονόλογος «Η αληθινή απολογία του Σωκράτη» στο Παττίχειο

Για μία μόνο παράσταση.

 


Τον συγκλονιστικό μονόλογο του Κώστα Βάρναλη «Η αληθινή απολογία του Σωκράτη», παρουσιάζει, το Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού, την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου, στις 20:30.

Ένα σπουδαίο έργο της σύγχρονης πεζογραφίας με την οπτική του Κώστα Βάρναλη και την υποκριτική σφραγίδα του Χρήστου Καλαβρούζου, που ενσαρκώνει τον Σωκράτη και μόνος επί σκηνής αναμετριέται με το χάος. Το εμβληματικό έργο δεν αναφέρεται μόνο στα ιδεολογικά μηνύματα, αλλά και στην προσωπική οπτική του Βάρναλη, με την οποία γίνεται κατάθεση των πραγμάτων, σ ’ ένα παιχνίδι αντιθέσεων που ξεκινά από το πικρόγελο και περνά μέσα από το σαρκασμό και την ειρωνεία.

Στην εκδοχή του Κώστα Βάρναλη, ένας διαφορετικός από τον αρχαίο φιλόσοφο Σωκράτη, βρίσκεται αντιμέτωπος με την αλήθεια. Δεν απολογείται. Κατηγορεί. Η ειρωνεία, η κοροϊδία, ο χλευασμός, ο σαρκασμός δένονται αρμονικά και ο Βάρναλης, χρησιμοποιώντας το δικό του απαισιόδοξο Σωκράτη, ασκεί καταλυτική κριτική στην εκμετάλλευση και την ανελευθερία, χωρίς όμως να αγιογραφεί τον εξαθλιωμένο λαό.

Η σκηνοθεσία ανήκει στο Χρίστο Σιοπαχά, τα σκηνικά και τα κοστούμια στο Βασίλη Φωτόπουλο και τη μουσική επιμέλεια αναλαμβάνει ο Μιχάλης Χριστοδουλίδης.

 

Για πληροφορίες και προπώληση εισιτηρίων:

Ταμείο Παττιχείου Δημοτικού Θέατρο Λεμεσού, Τηλ: 25377277

Web: www.pattihio.com.cy, www.soldoutticketbox.com


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ