Έρχονται βροχές και πτώση θερμοκρασίας στην Κύπρο

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού στην Κύπρο. Αναμένονται βροχές και πτώση της θερμοκρασίας.

 


Article featured image
Article featured image

Αναλυτικά το δελτίο καιρού του Kitasweather:

Σήμερα Δευτέρα, ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος. Σύντομα όμως, νεφώσεις που θα αρχίσουν να αναπτύσσονται στα ορεινά/ημιορεινά και πιο τοπικά στο εσωτερικό αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές/καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ, για να ενισχυθούν σταδιακά σε βορειοδυτικούς έως νοτιοδυτικούς, ασθενείς μέχρι μέτριους 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται ελαφρώς πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 32 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 27 έως 29 στα δυτικά και βόρεια παράλια, 28 έως 30 στα νότια και ανατολικά παράλια και στους 16 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βόρειοι έως βορειοδυτικοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό, 19 έως 20 στα παράλια και 8 στη Χιονίστρα.

Την Τρίτη και Τετάρτη ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος. Σύντομα όμως, νεφώσεις που θα αρχίσουν να αναπτύσσονται στα ορεινά/ημιορεινά και πιο τοπικά στο εσωτερικό αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές/καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ, για να ενισχυθούν σταδιακά σε βορειοδυτικούς έως νοτιοδυτικούς, ασθενείς μέχρι μέτριους 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία κατά το διήμερο θα κυμαίνεται κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέρχεται γύρω στους 31 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 26 έως 28 στα δυτικά και βόρεια παράλια, 28 έως 29 στα νότια και ανατολικά παράλια και στους 14 βαθμούς στη Χιονίστρα.

 

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου:

Ασθενής χαµηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήµερα, αρχικά, ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος από κυρίως ψηλές και µέσες νεφώσεις, ενώ από το µεσηµέρι και µετά, νεφώσεις που θα αναπτύσσονται αναµένεται να δώσουν τοπικά βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά, περιοχές στο εσωτερικό και βόρεια. Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά µεταβλητοί ασθενείς 3 Μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 32 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 29 στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 28 στα δυτικά και βόρεια παράλια και γύρω στους 22 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε θα παρατηρούνται παροδικά αυξηµένες, ψηλές κυρίως, νεφώσεις. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ασθενείς 3 Μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη.

Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 18 βαθµούς στο εσωτερικό και στα βόρεια παράλια, γύρω στους 19 στα υπόλοιπα παράλια και στους 11 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά. Την Τρίτη, την Τετάρτη και την Πέµπτη, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος αλλά νεφώσεις που θα αναπτύσσονται, το µεσηµέρι και το απόγευµα, είναι πολύ πιθανό να δώσουν µεµονωµένες βροχές ή και καταιγίδα.

Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή πτώση την Τρίτη, για να κυµανθεί κοντά στις µέσες κλιµατολογικές τιµές, ενώ την Τετάρτη και την Πέµπτη δεν αναµένεται αξιόλογη µεταβολή.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ