Ο Αντώνης έμαθε να φτιάχνει τούρτες στην κουζίνα της μαμάς του και ύστερα ήρθε το «The Whisk»

Αυτή είναι ίσως η πιο γλυκιά ιστορία που θα διαβάσεις σήμερα.

 


Article featured image
Article featured image

Ο Αντώνης Κυριάκου φτιάχνει old fashion τούρτες και γλυκά όπως αυτά που έφτιαχναν οι γιαγιάδες και οι μαμάδες παλιά στο δικό του όμορφο ζαχαροπλαστείο.

Η ιστορία του The Whisk ξεκίνησε πριν από περίπου δύο χρόνια όταν ο -εμπνευστής και ιδιοκτήτης του- Αντώνης Κυριάκου κατάλαβε πως οι πολιτικές επιστήμες (στις οποίες είχε πτυχίο), δεν ήταν ακριβώς το στοιχείο του.

Το πρώτο του εργαστήριο ήταν η κουζίνα της μαμάς του, όπου και ξεκίνησε να πειραματίζεται φτιάχνοντας old fashion τούρτες και γλυκά, όπως αυτά που έφτιαχναν οι γιαγιάδες και οι μαμάδες παλιά, πολύ πριν τις ζαχαρόπαστες και τις 3D κατασκευές.

 



Όπως διαβάζουμε στο TIME OUT CYPRUS, ο Αντώνης Κυριάκου αφού επέστρεψε από το Λονδίνο, όπου και εργάστηκε στο Konditor & Cook -ένα από τα top 10 bakeries της πόλης- πήρε το σύρμα του και άρχισε να αναμειγνύει υλικά, μυρωδιές, γεύσεις και φαντασία. «Ήθελα να φτιάξω γλυκά που να φαίνονται και να είναι σπιτικά, με αγνά υλικά και γεμάτη γεύση, ξεφεύγοντας από τα τυποποιημένα της αγοράς. Από το πρώτο κιόλας διάστημα, τα χαμόγελα συγγενών και φίλων ήταν η επιβράβευση και η επιβεβαίωσή μου ότι έπρεπε να προχωρήσω».

 

Για τη γλυκιά συνέχεια διαβάστε στο TIME OUT CYPRUS.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ