Εσύ θα πήγαινες σ’ ένα φεστιβάλ που κρατάει όλη νύχτα;

Η ομάδα Οσ̌σ̌ιός του Φκιόρου σας προσκαλεί στο πρώτο ολονύχτιο φεστιβάλ παραστάσεων και συζητήσεων που γίνεται στην Κύπρο.

 


Article featured image
Article featured image

Στόχος του φεστιβάλ είναι η ανάδειξη σημαντικών ζητημάτων μέσα από μια βραδινή συνεύρεση. Συνδυάζοντας την απόλαυση που προσφέρει η δημιουργία, η συνεύρεση με διαφορετικούς ανθρώπους και το σπιτικό φαγητό, μαζί με συζητήσεις με επακόλουθους αναστοχασμούς, την ελεύθερη επιλογή για χαλάρωση ή συμμετοχή στα όσα υφίστανται την παρούσα στιγμή.

Κεντρικό ρόλο στο φεστιβάλ έχουν διεθνείς και τοπικοί καλλιτέχνες όπου θα παρουσιάσουν έργα βασισμένα σε κοινωνικοπολιτικά ζητήματα: όπως την ομοφοβία, το ρατσισμό, την κοινωνική θέση του καλλιτέχνη, θέματα μετανάστευσης και μειονοτήτων μέσα από παραστάσεις χορού, ποίηση, μουσική, live art, εγκατάσταση performance writing και lecture-performance.

Με χαρά καλωσορίζουμε τους: Jay Albaos (PHI) / Antonín Brinda (CZ) / Alexandra Holownia (PL/DE) /  Neşe Yaşın (CY) / Χαριτίνη Κυριάκου (CY) / Αντώνη Λιβερόπουλο (GR) / Δέσποινα Μιχαηλίδου – Debbie Oh! (CY) / Χρήστο Πολυμενάκο (GR).

Επιπλέον (και καθόλου αμελητέο), το φεστιβάλ μας θα προσφέρει καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας σπιτικά φαγητά, γλυκά και ροφήματα φτιαγμένα από ξεχωριστά πλασματάκια.

Το ολονύχτιο μίνι φεστιβάλ διοργανώνεται στο πολυχώρο Λ-ΕΚΕ στο Λυθροδόντα σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Θα χαρούμε να σας έχουμε μαζί μας!                                       

Ο Οσ̌σ̌ιός του Φκιόρου δημιουργήθηκε αυθόρμητα από μια επιτακτική ανάγκη συνεύρεσης. Η υπαρκτή «ασχήμια» της αποξένωσης των ατόμων, από το μέσα τους και τον περίγυρο τους, είναι βασικός λόγος για τη δημιουργία της ομάδας.

Οι προκαθορισμένες δομές έχουν αφομοιωθεί από τους πλείστους˙ όλα φαντάζουν άκομψα και άβολα, αλλά δεν υπάρχει σθένος για οποιαδήποτε αμφισβήτηση. Μια ατελείωτη κούραση μας σκεπάζει, καθώς παραμιλάμε για την μετουσίωση του εγώ μας σε ύλη και ψεύτικους δογματισμούς.

Η ίδια η ζωή συμπυκνώθηκε σαν μία τυποποιημένη κονσέρβα σε κάποιο ράφι ενός σουπερμάρκετ. Καθώς, οι επιθυμίες παραμένουν ανέκφραστές πίσω από το φόβο της απόρριψης και της απομόνωσης.

Ο χρόνος μετατοπίζεται καθώς οι δεκαετίες στριμώχνονται στα ίδια ζητήματα, επαναλαμβάνοντας τις ιδίες απουσίες.

Μια γενική αστάθεια στα ζητήματα εργασίας, μια γενική εκμετάλλευση στο χώρο των τεχνών από τους κουτσούς ελέφαντες και ένας κοινωνικός μηδενισμός για τον ρόλο του καλλιτέχνη.

Μέσα από όλες αυτές τις καταστάσεις, δημιουργούμε αυτή την ομάδα για να δοθεί προτεραιότητα στις εσωτερικές ανάγκες του ατόμου. Το μέσο μας για αυτό τον προορισμό είναι η δημιουργία (και η οποιαδήποτε μορφή δημιουργίας) την οποία αντιλαμβανόμαστε ως πηγή ζωής, γνώσης και αλληλεπίδρασης.

Με την διεύρυνση των προσωπικών μας αναγκών, η ομάδα θα λειτουργήσει ως κινητήρια δύναμη: για την κατανόηση των κοινωνικοπολιτικών ζητημάτων, προσπερνώντας διάφορους φραγμούς και αποκτώντας σεβασμό απέναντι στην διαφορετικότητα και στις καθημερινές μεταβολές της.



17 Νοεμβρίου, 21:30 – 18 Νοεμβρίου, 10:00

Λ-ΕΚΕ, Λυθροδόντας

Είσοδος Ελεύθερη

Για άτομα άνω των 18

Απαραίτητη η προκράτηση: oshostoufkiorou@gmail.com, 99439088/ 97745129

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ