4 τύποι αντρών που δεν πρέπει με τίποτα να εμπιστεύεσαι

Όσο και να θες να κινείσαι με βάση το politically correct και να μην κρίνεις από την εξωτερική εμφάνιση το ποιόν και τον χαρακτήρα κάποιου, υπάρχουν μερικές περιπτώσεις που δεν σου αφήνουν άλλη επιλογή.

 


Article featured image
Article featured image

Γενικά, δεν είναι του χαρακτήρα μας να βγάζουμε συμπεράσματα βασισμένοι στην πρώτη εντύπωση και δη την εξωτερική, άλλωστε η αισθητική του καθενός είναι υποκειμενική.

Ωστόσο, η προσωπική αισθητική μας, αποτελεί αναμφίβολα δείγμα του τρόπου με τον οποίο σκεφτόμαστε, κινούμαστε και αξιολογούμε πράγματα και καταστάσεις, άρα όσο και να θέλουμε να την παραγκωνίσουμε είναι κάπως… δύσκολο.

Δεν γίνεται, για παράδειγμα, κάποιος που επιλέγει να ζει σε ένα σπίτι με χρυσά και μπρούτζινα αγάλματα, μπουχάρες και φλοκάτες από αληθινό δέρμα ζώου, να έχει άποψη για το τι είναι μίνιμαλ και διακριτικό. Απλώς, δεν συνάδει.

Τέτοια παραδείγματα ανθρώπων, με κάπως πιο ιδιαίτερη αισθητική, κυκλοφορούν πολλά εκεί έξω. Υπάρχουν όμως μερικές περιπτώσεις που δια ροπάλου απαγορεύεται να πλησιάσεις, να εμπιστευτείς και να ζητήσεις τη γνώμη του, αφού το πιο πιθανόν είναι να σε παρασύρουν στα δικά τους σκοτεινά μονοπάτια.

Με αρκετή δόση χιούμορ και αυτοσαρκασμού, επιλέξαμε 4 περιπτώσεις που μας εντυπωσιάζουν κάθε φορά που τις εντοπίζουμε και φτιάξαμε ένα μίνι οδηγό επιβίωσης.

 

Βαμμένα κορακί ή κομοδινί μαλλιά

Επικρατούσα τάση των τελευταίων ετών ανάμεσα σε άντρες ηλικιών 40+ έως και 70+, οι οποίοι δεν μπορούν να αποδεχτούν τον πανδαμάτωρ, τον οποίο προσπαθούν με κάθε τρόπο να ξεγελάσουν. Δυστυχώς, όμως, γι’ αυτούς δεν ξεγελιέται, αφού το αποτέλεσμα είναι επιεικώς κακό, καθόλου φυσικό και ενίοτε προκαλεί γέλιο ένεκα των περίεργων αποχρώσεων που παίρνει η τρίχα, ειδικά μετά από έκθεση στον ήλιο. Να σημειώσουμε εδώ, ότι κανείς δεν φαίνεται πιο νέος επειδή έβαψε το μαλλί του.

 

Κοντομάνικα πουκάμισα

Όχι το γυρισμένο μανίκι, όχι το slim fit που το μικρό μανίκι, αλλά το oversized με το μανίκι ως τον αγκώνα, που περισσότερο μοιάζει μεε οάνη και που μέσα χωράει όχι ένα, αλλά δύο και τρία χέρια. Συνήθως εμφανίζονται σε γήινα χρώματα, ευτυχώς, αλλά αυτό δεν σώζει την κατάσταση. Αν λοιπόν δεν ζεις στο 1970 κι αν δεν είσαι πρωταγωνιστής σε τραγούδι της Μαρινέλας, δεν δικαιολογείται μια τέτοια ενδυματολογική επιλογή.

 

Το covetable περουκίνι

Αντιλαμβανόμαστε τις ανασφάλειες που δημιουργούνται σε κάθε άντρα όταν χάνει τα μαλλιά του (ο γράφων είναι και παθών), παρόλα αυτά είναι μαθηματικά βέβαιο πως όλοι σε κάποια στιγμή της ζωής μας θα μείνουμε χωρίς τρίχες στο κεφάλι και είναι κάτι που πρέπει να αποδεχτούμε. Τώρα, αν σου είναι τόσο δύσκολο να το δεχτείς και επιμένεις να γίνεις ξανά έφηβο γεράκι, η εμφύτευση είναι μια καλή λύση και πλέον η επιστήμη έχει βελτιώσει πολύ το τελικό αποτέλεσμα. Το μετακινούμενο περουκίνι, όμως, δεν είναι σε καμία περίπτωση ούτε λύση ούτε επιλογή. Είναι έγκλημα. Ποιος μπορεί να εμπιστευτεί, άλλωστε, έναν άντρα του οποίου τα μαλλιά μετακινούνται... όπου φυσάει ο άνεμος;  

 

Ίδιο χρώμα μπλούζα και παπούτσια

Μέχρι σήμερα ξέραμε ότι συνδυάζεις χρωματικά τη ζώνη με τα παπούτσια (όχι κατ' ανάγκη στην ίδια απόχρωση) ή αν είσαι γυναίκα, τη τσάντα με τα παπούτσια. Κανόνας, φυσικά, που σύμφωνα με τα τελευταία fashion trends έπαψε να ισχύει. Πουθενά ως τώρα, όμως, δεν έπαιξε το σετάρισμα φανέλας - παπουτσιού, ειδικά εάν τα χρώματα που επιλέγεις είναι κάπως φλούο και έντονα. Όλο αυτό το κόνσεπτ θυμίζει λίγο με συσκευασία δώρου που στα δύο άκρα έχει δύο ίδια καπάκια και στη μέση το περιεχόμενο διαφορετικού χρώματος για να δίνεται έμφαση.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ